Sabancı Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen Eğitim Reformu Girişimi (ERG) kapsamında ''Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı'' Isparta'da başladı.
Özel Altınbaşak Bedri Ayhan İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen çalıştaya Isparta Valisi Memduh Oğuz, Sabancı Üniversitesi'nden akademisyenler, ülke genelinde seçilen 8 en iyi örnek projelerin sahipleri ile Isparta'daki bazı öğretmenler katıldı.
Vali Oğuz, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, eğitimde kaliteyi yükseltmek amacıyla düzenlenen çalıştayın Isparta'da düzenlenmesinin doğru bir karar olduğunu, 81 il arasında yüksek seviyede eğitim veren iller bakımından Isparta'nın ilk sırada geleceğini söyledi.
Ispartalıların eğitime özen gösterdiğini, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin azimli bir şekilde, birlik içinde hareket ettiklerini ifade eden Oğuz, ''Türkiye'de eğitimde en iyi örnek araştırması yapılacak olursa Isparta, en iyi örnek olarak ortaya çıkar. Çünkü burada devlet okuluna da gidin kaliteli eğitimle karşılaşırsınız'' dedi.
Yaklaşık altı aydır Isparta'da görev yaptığını belirten Oğuz, yaklaşık 100 okulu ziyaret ettiğini ve şu ana kadar da sıkıntılı bir okulla karşılaşmadığını dile getyirdi. Fatih Anaokulu'nda kalan 4-6 yaş grubundaki çocukların İstiklal Marşı'nın on kıtasını ezbere bildiğini, yabancı dille de gösteriler yapabildiklerini anlatan Oğuz, ''İstanbul'daki evimin yanında dönem olarak 20 bin TL aylık alan okulda bile böyle bir eğitimi göremezsiniz'' diye konuştu.
Isparta'nın tarihine bakıldığında da Cumhuriyetten önce ve sonra eğitim anlayışının yüksek olduğunun görüldüğünü ifade eden Oğuz, Isparta'da okuma yazma oranının da diğer illere göre yüksek olduğunu bildirdi.

-AMAÇ DERSLERİ ZEVKLİ HALE GETİRMEK-

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da, çalıştayın amacının, eğitimdeki kaliteyi yükseltmek, dersleri daha zevkli hale getirerek öğrenmeyi kolaylaştırmak olduğunu söyledi.
Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:
''Ülke genelinde 8 proje iyi örnek olarak sunuldu. Bunlar arasında 'yaşlılara saygı', ''oyun ile matematik', 'iğne deliği ile fotoğraf tekniği', 'ses ünitesinde fen ve müzik derslerine bakış' şeklinde örnekler yer almakta. Yani çocuklara bir konu anlatırken bu konunun anlatış tarzları dersleri zevkli hale getirmeyi amaçlamakta. İşte bugün de çalıştayda bu örnekler anlatılacak ve farklı konularda da alternatif örneklerin geliştirilmesi sağlanacak.''
Bunun 2004 yılından itibaren uygulandığını hatırlatan Yılmaz, ülke genelinde seçilen 8 iyi örneğin çalıştayda irdeleneceğini, ayrıca Isparta'da belirlenen 6 iyi örnek projenin de anlatılacağını bildirdi.
Çalıştayın verimli geçeceğine inandıklarını belirten Yılmaz, çalıştayın eğitime önemli ölçüde katkı sağlayacağına inandıklarını ve bu çalışmaları yapmaya devam edeceklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından çalıştaya geçildi.