Isparta  Valisi Memduh Oğuz’un başkanlığında toplanan Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonun da  ilk olarak Orman Bölge Müdür vekili Mehmet Bahar  Katılımcılara slayt eşliğinde bilgiler verdi

Bahar, gelişmiş olan ülkelerde orman alanlarının hızla arttığını belirterek, gelişmekte olan ülkelerde ise bunun tam tersinin söz konusu olduğunu söyledi. Bahar, Türkiye’de orman varlığını her sene artış gösterdiğini ifade ederek, “Bir ülke de orman varlığı açısından yeterli boyuta gelinmesi için en az yüzde 30 oranında ormanlık alanın bulunması gerekiyor. Türkiye, yüzde 27.22’lik oranda. Ama biz yüzde 30’u geçmek için çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

DÜNYADA AZ GELİŞ BÖLGELERDE ORMAN VARLIKLARI DAHA AZ

Dünyadaki orman alanlarına değinen Isparta Valisi Memduh Oğuz Dünyadaki Az gelişmiş ülkelerde Orman   varlığının azaldığını diğerlerinde  arttığını belirterek buna ise geliş ülkelerin sebep olduğunu vurguladı. Vali Oğuz; “Türkiye’de Orman bilinci yükseldi. Bizim talebeliğimizde bir tane orman fakültesi vardı oda İstanbul’da şehrin dışındaydı, öğrenci sayısı ise son derece sınırlıydı. Bu gün ise bu sayı çok arttı. Sadece Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesinde 700 öğrenci var. Türkiye genelinde her yıl asgari 1100 öğrenci orman fakültelerine alınıyor” dedi.

ORMAN KONUSUNDA VATANDAŞ BİLİNÇLENDİ

Orman teşkilatının gün geçtikçe güçlendiğini vurgulayan Vali Oğuz, Orman konusunda halkın bilinçlendiğini ifade etti. Vali Oğuz; Milletimizde gerçekten yüksek bir bilinç var. Biz nasıl Şehidimize ağlarsak, ormanımız yandığında da evimizde matem olur. Zaruret olarak ormanlarımızı ağaç olarak odun olarak tükettiğimiz dönemler geride kaldı.

KÖY MUHTARINDAN VALİYE KADAR HER BİRİMİZE  BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR.

Isparta Valisi Memduh  Oğuz ormanlar konusunda güvenlik güçlerine de büyük görevler düştüğünü belitti. Vali Oğuz “Bizim ormanlar ile ilgili asayiş bağlantımız var. Adi olay İdeolojik olay şekliyle ikiye ayrılan olaylar orman konusunda da ikiye ayrılmalı bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Kent merkezi ve kırsalda görev yapan arkadaşlarımızın bunu aynı zamanda bir asayiş problemi gibi görmeleri gerekir. Tam bir tabiat hadisesidir, felakettir, afettir, o bakımdan tedbir kararlarımızı alırken bu mevzua da özen göstermemiz gerekir. Burada köy muhtarından Valiye kadar her birimize görev düşüyor. Isparta’da bilincin çok yüksek olduğunu biliyoruz” dedi.