Vali makamında yapılan toplantıda 82 yaşındaki Süreyya Demiraslan Aksu ilçesinde temeli atılan Meslek Yüksek okuluna 300 bin YTL maddi destekte bulunduğunu açıkladı.

 

Fakir bir aileden geldiğini, iki eşi olduğunu ancak çocuğu olmadığı için bugüne kadar olan tasarrufunu okula bağışladığını belirten Demiraslan” Aksu"da temeli atılan Meslek Yüksek okuluna bugüne kadar biriktirdiğim 300 bin YTL"yi bağışlıyorum.

 

Ben ziraat fakültesi mezunuyum. Eğitimimin 2 senelik kısmını Amerika"da Washintong  şehrindeki okullarda devam ettim. Ondan sonra asistanlık ve bölge baş müdürlüğüne kadar yükseldim. Fakir bir ailenin çocuğuyum. Biz Atabey"de otururduk. Ama benim akrabalarımın %75"i Aksu"da duruyor. Biz Süleyman Demirel ile birlikte Atabey"den Isparta"ya yürüyerek çok geldik. Derslerimizi biz kandil ışığı altında yapardık. Çok zor şartlar altında yetiştik. Ben memleketime böyle bir tesis yapabilirsem ne mutlu bana. Ancak Valimizden bir isteğim var. Benim ömrüm ne kadar daha devam eder bilmiyorum ancak bu okulu takip etsin ve ismimin okula verilmesini istiyorum” dedi.

 

Daha sonra Vali Şemsettin Uzun okula gereken önemi vereceklerini ve okulun takipçisi olacaklarını belirtti. Konuşmaların ardından Vali Uzun ve Süreyya Demiraslan bir protokol imzaladı. İmzalanan protokolün ardından Vali Uzun belgeyi Demiraslan"a verdi.