‘Ortak Ticaret ve Kapasite İnşası Projesi’ kapsamında ticari iş anlaşmaları yapmak ve Ispartalı işadamlarıyla tanışmak üzere Yunanistan ve Hırvatistan’dan gelecek olan işadamları ITSO’da 13 Ekim Salı günü saat 14.00 de toplantı yapacak.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Ispartalı işadamlarının yurtdışı bağlantılarını geliştirmek, dışa açılımlarını sağlamak ve karşılıklı işbirliği olanaklarını gözden geçirmek üzere İran Heyetinden sonra Hırvatistan ve Yunanistan’dan gelecek yaklaşık 10 işadamını Isparta’da konuk edecek. Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürüttüğü ‘Ortak Ticaret ve Kapasite İnşası’ isimli Avrupa Birliği Projesi kapsamında Hırvatistan ve Yunanistan’dan gelecek olan işadamlarını Ispartalı işadamlarıyla buluşturulacak.

ITSO Toplantı Salonunda 13 Ekim Salı günü saat 14.00 Hırvatistan ve Yunanistan’dan gelecek olan işadamları ve proje temsilcileri kendi ülkelerinin ticari potansiyeli hakkında bilgi verip Ispartalı işadamlarından da bilgi alacaklar.

İşbirliklerini geliştirmek ve ülkeler arası diyalogu artırmak üzere düzenlenecek olan bu toplantıyı Ispartalı işadamlarının kaçırmaması gerektiğini belirten ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç şunları söyledi: “Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda İran’dan gelen işadamlarını ilimizde ağırladık. Ispartalı işadamlarıyla geniş çaplı toplantılar yapan İranlı işadamları buradan ticari anlaşmalar yaparak ayrıldılar. Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz üyelerimizin geleceğini en iyi şekilde inşa etmek ve onlara yol göstermek için çalışıyoruz. Bizim için önemli olan Ispartalı işadamlarımızın menfaatleri doğrultusunda birşeyler yapabilmek. Bu çerçevede geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği destekli bir proje hazırladık ve 1 yıl boyunca proje kapsamında üyelerimize eğitimler verip Avrupa Birliği ülkeleriyle sıcak ilişkiler kurduk. Romanya ve Finlandiya’dan gelen işadamlarını ve bürokratları odamızda ağırlayarak Ispartalı işadamlarımıza eğitimler vermelerini sağladık. Dış ticaret konusunda yaptığımız eğitimler sonucunda yaklaşık 50 kişiye ücretsiz olarak uzmanlık sertifikası verdik. Halen devam eden Avrupa Birliği Projemiz kapsamında önümüzdeki hafta Hırvatistan ve Yunanistan’dan gelecek olan işadamlarımızı odamızda ağırlayıp ilimiz işadamlarıyla buluşmasını sağlayacağız. İlgilenen üyelerimizi 13 Ekim Salı günü saat 14.00’de odamıza bekliyoruz.” dedi.