Sanayi yatırımları için parselasyon tahsisi konusunda sıkıntı yaşamaya başlayan Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, genel kurul toplantısmda önemli bir karar aldı. Geçtiğimiz cuma günü yapılan genel kural toplantısmda üyeler OSB'nin genişletilmesi yönündeki talebi değerlendirildi. Yapılan müzakerede OSB'nin genişlemesine karar verildi ve bunun için Bakanlık nezdinde süreç başlatılması kararlaştırıldı.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, mevcut yerin artık yeterli gelmediğini söyledi. Şu an sanayi yatırımları için yer tahsisi yapamadıklarını anlatan Karabulut, genel kurulun bu sıkınüyı gözönüne alarak genişleme kararı aldığını bildirdi. OSB'nin güneye doğra büyüme eğiliminde olduğunu belirten Karabulut, "bu süreçten sonra Bakanlığı başvurumuzu yapacağız. Yer seçim komisyonu uygun olan yerlerde kamulaştırma yapılması için değerlendirme yapacak. En kısa zaman içerisinde genişlemeyi yapıp, parselasyonu tamamlamak istiyoruz" dedi.

Öte yandan ÖSB Yönetim Kurulu Başkam Mustafa Karabulut, 21 Nisan Pazartesi günü Basın Kulübü'ne konuk olacak. Karabulut, canlı yayında S.D OSB'yi ve yönetimin çalışmalarını anlatacak.