Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nden sevindirici bir haber geldi. Son yıllardar arsa tahsislerinin hızlandığı OSB’de yabancı yatırımın da önü açıldı. S.D OSB’den ilk defa yabancı bir yatırımcıya arsa tahsisi yapıldı. Mısırlı firma, Isparta’da 4 milyon TL’lik zirai ilaç yatırımı yapacak.

            Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın yönlendirmesi doğrultusumda Mısır merkezli Elhelb İlaç ve Kimya Sanayi şirketine OSB’den 21 dekarlık arsa tahsisi yapıldı. Mısırlı firmanın arsa tahsis anlaşması önceki gün OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özçelik ile Mısırlı İşadamı El Samahy arasında imzalandı. Firma, 21 dekarlık alan üzerinde 4 milyon TL’lik zirai ilaç yatırımı yapacak. 30 kişinin istihdam edileceği fabrikanın üretimi Afkira ve Ortadoğu ülkelerine ihraç edilecek.

            BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Isparta OSB’de ilk defa yabancı bir yatırımcının arsa tahsisi almasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Elhelb İlaç ve Kimya Sanayi

1995 yılında kurulan Elhelb İlaç ve Kimya Sanayi 12 milyon dolar sabit sermayeli bir şirket. Bugün 400 kadar çalışanı olan şirketin fabrikası 20 bin m2.   Afrika, Asya, yakın Avrupa ve Latin Amerika olmak üzere 20’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren Elhelb İlaç ve Kimya Sanayi, çevre koruma alanında ISO 9001/2000 ve ISO 14001 belgeleri ile güvenlik sağlanması alanında OSHAS18000 belgesine sahip.