Okul öncesi eğitimde pilot iller kapsamındaki Isparta'da öğretmen açığı nedeniyle bazı okullarda ders başı yapılamadığı bildirildi.
    
Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz yaptığı açıklamada, okul öncesi eğitimde öğretmen açığı yaşandığını söyledi. Isparta'da 210 ana sınıfının bulunduğunu kaydeden Yılmaz, ''150 öğretmene ihtiyacımız var, bu hafta içinde geçici çözümler üreteceğiz'' dedi.
    
Yılmaz, bazı okullarda öğretmen açığından dolayı ana sınıfı öğretmeni yerine sınıf öğretmenlerinin ders verdiğini belirtti. Öğretmen açığını gidermek için çalıştıklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti: ''Geçen yıldan beri atama bekleyen 100'e yakın anaokulu öğretmeni var. Atamaları gerçekleşmediği için görevlendirilemiyorlardı. Bu öğretmenlerimizi geçici görevlendireceğiz. Ayrıca eş durumundan dolayı da atama bekleyen 45 civarında sınıf öğretmenimiz bulunuyor. Bunlara da görevlendirme yapacağız'' dedi.

Sorunun, Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak atamayla sona ereceğine değinen Yılmaz, bakanlıktan 100 civarında öğretmen atamasının yapılmasını beklediklerini dile getirdi. Öğretmen açığını gidermek için Kız Meslek Lisesi Çocuk Bölümü mezunu olan ve hizmet içi eğitime tabii tutulan öğrencileri ana sınıflarında görevlendirebildiklerini ifade eden Yılmaz, ancak sendikaların girişimleriyle bu imkanın da ellerinden alındığını öne sürdü.
    
Sendikalar tarafından açılan dava sonunda, usta öğreticilerin bağımsız olarak ana sınıflarına giremeyeceklerinin belirtildiğini ifade eden Yılmaz, ''Ana sınıfında görev yapacak kişilerin üniversite mezunu ve öğretmen kimliği olması gerektiğini vurgulandı. Bu nedenle bu yıl açıkta kaldık. Aksi takdirde hiçbir ana sınıfında açık söz konusu değildi'' dedi.