Teknoloji, telgraf ve mektubu internete taşıdı.

 

Vatandaşlar tarafından son yıllarda tercih edilmeyen telgrafa çözüm bulan PTT genel Müdürlüğü, telgrafı internet ortamına taşıyarak E-Telgraf projesini hayata geçirdi.

 

E-telgraf hizmetindeki ücretlendirmenin, göndericinin telefon faturasına yansıtılarak tahsil edileceğini kaydeden PTT Başmüdürü Gül, internet üzerinden telgraf kaydı verilmesinde dikkat edilecek hususları açıklayarak şunları söyledi "İnternet üzerinden kimlik tespiti gerektirmeyen sadece kutlama ve tebrik telgrafları kabul ediniliyor. İnternet sitemizden telgraf kayıtı iki aşamadan oluşuyor. Öncelikle gönderici il seçeneğinde listelenen illerde internet telgraf kaydı alınabiliyor. “E-Telgraf" linki ile ulaşılan formda istenilen bilgiler eksiksiz olarak doldurulduktan sonra ön kayıt butonu ile ikinci sayfaya geçiliyor. Bu sayfada ise ilk sayfada girilen bilgilerin doğru olup olmadığının kontrolü yapılarak hata varsa düzeltilerek bilgilerin doğruluğu sağlandıktan sonra kayıt işlemi tamamlanır. Kayıt işlemi sonucunda telgraf için 6 karakterden oluşan 'telgraf kodu' veriliyor. Telgrafa ait olan kod bir yere kaydedilerek daha sonra telgraf hakkında bilgi alabilmemiz de mümkün oluyor"

 

Ön kayıtta verilen telefon numarasının PTT Muhaberat Servisi görevlileri tarafından aranarak telgrafın onaylanacağını belirten Gül, kurumun daha önce koli alımlarındaki ebat sınırlamasının kaldırıldığını söyleyerek "Artık vatandaşlarımız her türlü kolisini rahatlıkla bizim aracılığımızla gönderebilecek. PTT fiyat açısından da en ucuz taşımacılığı biz yapıyoruz. Hız ve vatandaşımızın memnuniyeti bizim için esastır" dedi.