Gönen İlçesine bağlı Kızılcık-Çatak Köyü sınırları içerisindekiHacıbey Yaylasında bulunan yaklaşık 900 küçükbaş 300 büyükbaş hayvan içme suyu sıkıntısı yaşanmaktaydı.

Taa ki Isparta Milletvekili Recep Özel olaya el atana kadar.

Atalarının asırlardır Hacıbey Yaylasında hayvancılık yaptığını ifade eden yayla sakinlerinden Yavuz Toptaş, yetkililerden yardım beklediğini belirterek şunları söylemişti

Devlet “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesini hayata geçirirken Gönen İlçesine bağlı Kızılcık Köyünde yaşanan su sıkıntısı gençleri kara kara düşündürmektedir.

Durumun çok vahim olduğunu ifade eden Yavuz Toptaş; “Kızılcık-Çatak Köyü sınırları içerisinde bulunan Hacıbey Yaylasında su yok, ancak 100 metre mesafede Gönen İlçe sınırları içerisinde bulunan Yavaşça Yaylasında su çok. Oradaki su hem bize yetecek hem de onlara rahatlıkla yetecek.Zaten suyun fazlası boşa akıp gidiyor. Her nedense suyu bizlere vermiyorlar. Özel İdareye gittik, Orman Bölgeye gittik, Tarım Müdürlüğüne gittik ancak bir sonuç alamadık.

Daha önce suyu vermişlerdi. Sağ olsun Gönen Belediye Başkanımız Osman Kesmen ile konuşarak su konusunu çözmüştük. Kendi imkanlarımızla borular döşeyerek suyu kendi yaylamıza kadar çekmiştik. Baya da masrafımız olmuştu. Ancak Yavaşça Yaylasında bulunan bazı çobanların kışkırtmasıyla suyumuzu kestiler.  Şimdi hayvanlarımız susuzluktan kavruluyor. Bırakın Müslümanı gavur olan gavura yapmaz bunu. Bu konuda sayın valimizden yardım istiyoruz.” demişlerdi.

Yaşanan tüm bu olayların ardından hayvan sahiplerini yerlerinde ziyaret eden ve sorunlarını dinleyen Milletvekili Recep Özel, beraberinde Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Gönen ilçe Başkanı Mustafa Kaya, önce tarafları dinleyerek gerekli bağlantıları yaptı ve konuyu tatlıya bağladı.

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Özel;

 Burda yaşayan herkes kardeştir komşusu açken tok yatan bizden değildir şiarından gelen bir milletiz burda su boşa akarken 500 metre ötede susuzluk yaşanıyor olması vatandaşın kendi imkanlarıyla yaptığı su naklinin bozulması büyük bir hatadır hükümetimiz çiftçinin ve üretinin yanındadır bu boruyu şimdi buraya ben bağlatıyorum bir daha kimse bunu sökmesin burada müdahil olacak bir birim varsa orman il müdürlüğüdür, Dsi'dir birbirimize yardımcı olacağız kardeşçe üretimimizi sürdüreceğiz dedi. 

Recep Özel daha sonra Dsi yetkilileriyle görüşerek bölgedeki su sorununun kalıcı olarak çözülmesi için gerekli çalışmaları başlatılmasını istedi.