Millî Mücadele Hareketi’nin başlangıcının 100. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlayacağımız bu özel yılda, günümüzden tam bir asır önce başlatılan bağımsızlık mücadelesinin yeşerttiği umutlar aynı heyecanla, aynı millet, aynı vatan aşkıyla yüreklerimizde yaşamaktadır.

100 yıl önce milletimiz kenetlenerek eşsiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan Kurtuluş Savaşı'na girmiş; ortaya konulan milli egemenlik ilkesi, tarihimizde yeni bir dönemin başlangıcını oluşturmuştur. Bu temel ilkeden hareketle milletin birliği sağlanmış; milletimiz ortak hedefler etrafında kenetlenerek, kurtuluş mücadelemiz tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sona ermiştir.

Süleyman Demirel Üniversitesi olarak bizler de yeni ve güçlü Türkiye için gençlerin sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde bütün sorunlara akılcı, gerçekçi çözüm yolları bulacakları ve çok çalışacakları inancındayız. 19 Mayıs'ın 100.  yıl dönümünde Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü , silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Süleyman Demirel Üniversitesi adına başta SDÜ’lü öğrencilerim olmak üzere tüm gençlerin bayramını tebrik ediyor; sevgi ve selamlarımı iletiyorum.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü