Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversite ile kenti kucaklaştırmak, üniversiteyi uluslararası alanda bir marka yapmak ve girişimcilik konseptini geliştirmek gibi üç ana hedefleri olduğunu açıkladı.

SDÜ Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, düzenlenen törenle görevi rektör vekili Prof. Dr. Murat Dulupçu'dan devraldı. İbicioğlu, SDÜ'de bir bayarak değişimi yaşandığını, bugün bu görevin kendisine verildiğini söyledi. İbicioğlu, "Bana bu görevi veren herkese teşekkür ediyorum. Bu güvene layık olmaya çalışmak vazgeçilmez ilkem olacaktır.

Kurumlar kalıcı, çalışanlar geçicidir. Bu kurumlar köklü bir çınar gibi geçmişten geleceğe uzanacak ve arkalarında büyük bir kurumsal hafıza bırakacaktır. Bize düşen gereken bu kurumsal hafızada ve bu ulu çınarların gövdesinde güzel iziler bırakmak olmalıdır." dedi.

Üniversitede taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ettiğini belirten İbicioğlu, bugünden itibaren hedeflerinin üniversiteyi daha ileriye taşımak olacağını vurguladı. İbicioğlu, "Şimdi el ele verme zamanıdır. Ayrılık rüzgârlarına kapılmaya 'acaba' demeye lüksümüz yoktur. Bu üniversitede bir söz söylemek benim kadar sizinde hakkınızdır.

Bizim anlayışımıza göre hiç kimse ötekine göre bir diğeri değildir. İnanıyorum ki hepimizin sinesi üzerinde yaşadığımız Anadolu toprakları kadar geniştir." diye konuştu. Bulunduğu bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatını yükseltme hedefinden yoksun bir üniversitenin rekabet şansı olmadığını ifade eden İbicioğlu, SDÜ'nün önümüzdeki dönemde en önemli ülkülerinden birisinin Isparta'yı ve bölgeyi ulusal ve küresel düzeyde ses getirecek hamleler yapmak olduğunu kaydetti.

İbicioğlu, üniversiteyi kent ve bölge ile kucaklaştıracaklarını uluslararası alanda bir marka yaparak, girişimci üniversite konseptini yerleştireceklerini anlattı. İbicioğlu, milletleri geri bırakan cehalet fakirlik ve ayrılığa karşı mücadeleden geri durmayacaklarını ifade ederek, herkesi bu idealde birleşmeye ve çalışmaya davet ettiklerini anlattı. 

   SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Dulupçu da üniversitede demokratik bir seçim süreci yaşandığını ifade ederek, birlik bütünlük içinde bilim için çalışmak zamanı olduğunu kaydetti. Dulupçu, SDÜ'nün genç ve dinamik bir üniversite olduğunu ifade ederek, dünya çapında bir üniversite ideali yolunda herkesin üzerine düşeni yapacağına inandığını dile getirdi. Devir teslim töreni sonrasında eski rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ve SDÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Dulupçu tarafından Rektör İbicioğlu'na cübbe giydirildi.