Isparta’da Gümrük Müdürlüğü’nün dikkatine önem çeken Türkiye’de ki birçok işadamı, halı ihracatı ve ithalatı yapan bütün herkesin ilimizi kullanmalarını istediler. Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan’da tarihi çağrıda bulundu ve Isparta’nın önemine dikkat çekti.

Isparta’nın ülke genelinde ki önemi her geçen gün ortaya çıkıyor.  Başta AK Parti Isparta Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel ile ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in girişimleri sonucunu vermeye başladı.  Geçtiğimiz 2012 yılında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, taşra teşkilatının yeniden yapılanması çerçevesinde Isparta’da Halı İhtisas Gümrüğü kurulmuştu. Bunun önemine dikkat çeken KTSO Başkanı Selçuk Arslan, Türkiye genelinde ki işadamlarına çağrıda bulunarak halı ihracatı ve ithalatı yapan işadamlarının Isparta Halı İhtisas Gümrüğünü kullanmalarını istedi. Isparta için hayat arz eden bu çağrı sonrası yüzlerce işadamının ilimizin yolunu tutması bekleniyor.

ISPARTA HALI VE İHTİSAS GÜMRÜĞÜ HAKKINDA

Gümrüğün kurulmasıyla birlikte AB menşeli olmayan belirli halıların serbest dolaşıma giriş işlemleri Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı Isparta Gümrük Müdürlüğü'nden yapılacak.

Tarife pozisyonları belirtilmeyen ve 57'nci fasılda yer alan halıların serbest dolaşıma giriş işlemleri ise tekstil ihtisas gümrüklerinden yapılacak. Halı İhtisas Gümrüğünü Isparta ticaretine ivme kazandıracağına inandığını belirten AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Bu olay Isparta’ya bir hareketlilik getirecektir” demişti.