Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Ahmet Camuzcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Isparta İdare Mahkemesinin çevre sağlığı teknisyenlerinin ilçelerde bir ay geçici görevlendirilemeyeceğine dair kararı olduğunu, İl Sağlık Müdürlüğünün bu karara rağmen görevlendirme yaptığını savundu.

Bu uygulama nedeniyle Sağlık Müdürü Süleyman Önal hakkında Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildiren Camuzcu, ''Çevre sağlığı teknisyenlerinin ilçelerde bir ay görevlendirilemeyeceğine dair mahkeme kararı olmasına rağmen görevlendirme yapılıyor, sendika olarak, görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle Önal hakkında suç duyurusunda bulunduk'' dedi.

Konuyu Vali Ali Haydar Öner'e de bildirdiklerini ifade eden Camuzcu, uygulamada herhangi bir değişiklik olmadığını ileri sürdü.

Camuzcu, şunları söyledi:

''Gıda denetimlerinin Sağlık Bakanlığından Tarım ve Köyişleri Bakanlığına devredilmesinden sonra bu işlerle görevli personel olan çevre sağlığı teknisyenleri 3 yıldır ilçelerde geçici görevlendiriliyor. Bu görevlendirme yapılırken çevre sağlığı teknisyeni branşında olan tüm görevliler değil toplam 33 çevre sağlığı teknisyeninden 10'u bu işleme tabi tutuluyor. Bu uygulama personel arasında huzursuzluk yaratıyor. Ayrıca bu geçici görevlendirmelerde, görevlendirilen personel, gittiği ilçede ayda bir kez içme suyu numunesi alıp klor ölçümü yapıyor. Bu işi yapmanın devlete maliyeti binlerce lira tutmaktadır. Alternatif çözüm önerisi götürdüğümüz il sağlık müdürümüz bunu kabul etmedi. Önerimizle hem devletimize maliyet konusunda ciddi yük olan geçici görevlendirmelerin maliyeti beşte bir oranında azalacak hem de personelin mağduriyeti ortadan kalkacaktı.''

Ahmet Camuzcu, Isparta İdare Mahkemesinde açtıkları davada ''asli kamu hizmeti olan sağlık hizmetlerinin geçici görevlendirmelerle yürütülmeye çalışıldığı ancak koşulların buna uygun olmadığı'' gerekçesiyle geçici görevlendirmelerin iptaline karar verildiğini, bu karara rağmen 1 Ağustos-1 Eylül arasında geçici görevlendirme yapıldığını ileri sürdü.

-SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖNAL-

Isparta Sağlık Müdürü Süleyman Önal da AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce aylık görevlendirilen çevre sağlığı teknisyenlerinin mahkeme kararı doğrultusunda günübirlik görevlendirileceğini belirtti.

Mahkeme kararından sonra, 1 Ağustos-1 Eylülde görevlendirme yapıldığının hatırlatılması üzerine Önal, ''Ekim ayındayız. Bundan sonra aylık görevlendirme yapılmayacak. Mahkemenin kararı doğrultusunda günübirlik görevlendirme yapılacak. 1 Ağustos-1 Eylülde görevlendirme yapmıştık ancak bu aşamadan sonra yapılmayacak'' diye konuştu.