Isparta Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, hayvan hastalıkları ve zararları ile mücadele çalışmaları kapsamında şap aşılama kampanyasının geçtiğimiz hafta başladığını bildirdi.

     İpek, yaptığı açıklamada, şap hastalığının görülme sıklığında son dönemlerde artış yaşandığını belirterek, bunu önlemek amacıyla yılda iki defa aşı kampanyası düzenlediklerini belirtti.
 

    Şap hastalığının salgın ve bulaşıcı bir hastalık olduğunu ifade eden İpek, önlemler alınmadığı takdirde çok ciddi ekonomik kayıplar ve hayvan ihracatında da olumsuzluklar yaşanabildiğini aktardı.
 

     Şubat ayından Nisan ayının sonuna kadar iki aylıktan büyük bütün sığırlara aşı uygulanacağını belirten İpek, aşıların ücretsiz olduğunu, sadece tatbik ücreti olarak hayvan başına 40 kuruş alınacağını bildirdi. Hayvan sahiplerinin hem besledikleri hayvanlarının sağlıklı olması, hem de tüm hayvan yetiştiricilerine olan sorumlulukları gereğince hayvanlarını mutlaka aşılatmaları gerektiğini vurgulayan İpek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
 

     ''Hayvan yetiştiricilerimizin büyük ekonomik kayıplar yaşamamaları için hayvanlarına düzenli şap aşısı yaptırmaları gerekiyor. Tüm yetiştiricilerimizin bu kampanyaya katılarak, hastalığın görülme sıklığını azaltacaklarına inanıyoruz.''
 

     İpek, hayvanlarını aşılatmayan yetiştiricilere Hayvan Sağlık Zabıtası Kanunu gereğince idari para cezası uygulanacağını, aşısız hayvanların nakline izin verilmeyeceğini ve veteriner sağlık raporu düzenlenmeyeceğini belirtti.