Isparta Sav Belediyesi tarafından düzenlenen Uzak Doğu spor gösterileri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Erbil Spor Kulübü öğrencilerinin gösteri ile birlikte çeşitli branşlarda dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonu olan sporcuların gösterileri nefesleri kesti.   

 Erbil Spor Kulübü Başkanı Poomse Milli Takım Antrenörü Yaşar Erbil, uzak doğu sporlarına Sav beldesinden ilginin olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Sav'da 3 ay önce Muay-thaii tekvando, ve wob (döğüş sporlarının karması) dallarında kurslar verdiklerini ifade eden Erbil, şunları söyledi:    "Kurslar sonrasında bugün Sav meydanında öğrencilerimizin neler yapabileceklerini göstermek için toplandık.

Bazı medya organlarında yeraldığı gibi Uzak doğu spor dalı kavga ve dövüş değildir. Kendini savunma sanatıdır. Bu sporların çocuklarımızın ruh ve beden gelişimine, özgüvenlerinin gelişmesine ciddi katkıları vardır."   

 Sav Belediye Başkanı Mustafa Şahin de sosyal ve kültürel etkinlikler ile gençleri spor yapmaya teşvik etmek için çalıştıklarını söyledi. Şahin, gelecek yıl bu etkinliği daha kapsamlı ve geniş bir şekilde yapacaklarını kaydetti.