Süleyman Demirel Üniversitesi, sosyal atmosferi güçlü, hayat alanı zengin yerleşke yapısıyla, kültürel ve sportif etkinlikleriyle, referans bir üniversitedir.

Öğrencilerine içeriği zengin eğitim programlarının yanı sıra, sosyal dünyası geniş bir yerleşke ortamı da sunmaktadır.

Her yönüyle yaşam merkezi, her yönüyle yaşayan bir üniversite olan Süleyman Demirel Üniversitesi, “İlham Veren Üniversite” sloganıyla tercih oranları yüksek bir üniversitedir.

Yerleşke, kültür merkezleri, sanat evleri, yemek salonları, kafeteryaları, spor üniteleri, bankaları, iletişim ve ulaştırma ofisleri, yurtları, eğlence mekânları, öğrenci meydanı ve şenlikleriyle gündüz ve gece canlı bir yaşam alanıdır.

Üniversite bünyesinde düzenlenen kariyer günlerinde, ulusal sempozyum ve konferanslarda alanlarında söz sahibi kişilerle yakından iletişime geçip onların bilgi ve deneyimlerinden yararlanma, onlardan ilham alma ve fikirlerinizi onlarla paylaşma fırsatı yakalayabilirsiniz. Ayrıca SDÜ’ nün ana hedefi olan uluslararası açılım sürecinde dünya üniversitelerinden yüzlerce katılımcı, yurtiçinden ve yurt dışından çok sayıda üniversite temsilcisi her yıl SDÜ’ nün çeşitli törenlerine katılmakta, konuşmalar yapmakta ve öğrencilerimiz bu yolla farklı kültürleri ve eğitim modellerini tanıma fırsatına erişmektedirler.

Birbiriyle sıkı sıkıya kenetlenmiş 300 bin kişilik büyük bir aile, ilham veren üniversite. Hayallerin gerçeğe dönüştüğü yer, Süleyman Demirel Üniversitesi. /İbrahim Demirayak