Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, büyük başarı ile eğitimlerini tamamlayan, sağlık ordusunun genç neferlerini tıp dünyasına uğurladı.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen mezuniyet töreni, öğrencilerin birlikte geçen yılların bir yansıması olarak hazırlanan sinevizyon gösterimi ile başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Dönem Altı Temsilcisi Dr. Ahmad Jubran, bir Filistinli olarak SDÜ’lü öğrencilerin arasında kendini hiçbir zaman yalnız hissetmediğini dile getirerek “Arkadaşlarım adına sizlere hitap etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Zamanı durdurmak mümkün değil 6 yıl önce tıp eğitimine başladığımız üniversiteden bugün mezun oluyoruz. Bizlere emeği geçen değerli hocalarımıza, ailelerimize çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Tıp Fakültesinden birincilikle mezun olan Dr. Kıymet Batmaz, altı yıllık zorlu süreci ömür boyu gururla taşıyacakları hekimlik mesleği ile taçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek “2011 yılında birincilikle girdiğim tıp fakültesinden birincilikle mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Başta aileme olmak üzere tüm hocalarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Rasih Yazkan ise öğrencilere “Sizleri meslek hayatınıza uğurluyor olmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.” diyerek seslendi.

Konuşmaların ardından 6 yıllık zorlu tıp eğitimini tamamlayan SDÜ’nün genç hekimlerine diploma belgeleri verildi. Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Rasih Yazkan ile Doç. Dr. Yonca Sönmez ile fakülteyi birincilikle bitiren Dr. Kıymet Batmaz yaş kütüğüne plaket çaktı.

Daha sonra öğrenciler, Doç. Dr. Yonca Sönmez önderliğinde hipokrat andını okuyarak ömürlerini insan sağlığına fayda sunmak üzere yeni yolculuklarına uğurlandı.