Detay Haber;

Bilimsel çalışmalarıyla daima gündemde olan Süleyman Demirel Üniversitesi düzenlemiş olduğu yardım kampanyaları ile de örnek olmaya devam ediyor. SDÜ Rektörü Prof Dr. Hasan İbicioğlu önderliğinde hayırsever iş adamlarından toplanan yardımlar, Türkiye’de mülteci olarak bulunan ve Hatay’ın Reyhanlı İlçesinde ikamet eden Suriyeli yetim çocuklara ulaştırıldı. SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile “KAHATAYN Suriyeli Yetim Çocuklara Yardım Derneği”nin ortak yürüttüğü organizasyon ile 600’den fazla Suriyeli yetimin yüzü güldü. Toplanan yardımların dağıtılması için SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun yanında Rektör Yardımcı Prof. Dr. Talip Türcan, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Cebeci de hazır bulundu.

Rektör İbicioğlu; “Üniversitelerin görevi yalnızca bilim üretmek değil aynı zamanda toplumsal meselelere de duyarlı olmaktır. Bu münasebetle Süleyman Demirel Üniversitesi olarak ülkemizde misafir olarak bulunan Suriyeli kardeşlerimizin dertlerine deva olmak durumundayız. Bu gün bir Çanakkale Şehitliğini gezdiğiniz zaman orada Halep’ten Şam’dan gelen şehitlerimizin kabirlerini görürsünüz. Böylesine tarih birliği, din birliği ve kader birliği olan bir ülkenin vatandaşlarına sırtımızı dönmemiz beklenemez. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Büyük devlet olmanın gereği de budur.” dedi

Öte yandan Rektör İbicioğlu Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’yi makamında ziyaret etti. Suriyeli yetim çocuklara yapılan yardımın tüm ülkede örnek teşkil etmesi gerektiğini vurgulayan Şanverdi Rektör İbicioğlu’ndan, Suriye’den gelen Lisans ve Yüksek Lisans düzeyinde öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmesi noktasında destek istedi.  Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da; “Şuan da üniversitemiz de iki bin yabancı öğrenci bulunuyur. Bunların içinde Suriye’den gelen gençlerimiz de var. Özellikle master programında Suriyeli öğrencilerimiz yoğunlukta ancak biz yabancı öğrenci sayımızı beş bine kadar yükseltmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla şuanda var olan lisans ve lisans üstü eğitim kapasitemizi genişleteceğiz. Buna ek olarak Yaşam Boyu eğitim Merkezimizde Suriyeli vatandaşlarımıza yönelik mesleki eğitimler vereceğiz.” diye konuştu.  Başkan Şanverdi Rektör İbicioğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Son olarak akşam yemeğinde Suriyeli çocuklarla bir araya gelen İbicioğlu ve yanındaki heyete Reyhanlı Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti liderleri ve” KAHATAYN” dernek yöneticileri eşlik etti. Burada yaptığı konuşmada Suriyeli mültecilere yönelik yardımların devam edeceğini vurgulayan İbicioğlu; “Dünyada nerede dert varsa nerede gözyaşı varsa Türkiye oradadır, biz de oradayız.” dedi.