İkisi de 1993 yılında SDÜ'ye araştırma görevlisi olarak başladı. Memleketlerinden hiç ayrılmadılar. 22 yılda şehrin üniversite ile birlikte büyüdüler, kariyer yaptılar. Ve şimdi Merhum Hasan Gürbüz ve arkadaşlarının tam istediği gibi oldu...

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 7.dönem rektörlük seçimi ve atama süreci sonucunda 5.rektör Prof. Dr. İlker Çarıkçı oldu. Çarıkçı, Merhum Prof. Dr. Hasan Gürbüz ve Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı'dan sonra SDÜ'nün 3.Ispartalı rektörü sıfatını taşıyor. Ancak Çarıkçı'nın önemli bir özelliği de araştırma görevlisi olarak girdiği Süleyman Demirel Üniversitesi'nde rektörlük makamına kadar uzanan bir başarı öyküsünün kahramanı olması. 20 Nisan'da başlayan rektör adaylığı seçimi ve rektörlük atama süreci sonunda yaşananlar hem Isparta kamuoyunun hem de üniversitemizin kurucu rektörü Merhum Prof. Dr. Hasan Gürbüz ve arkadaşlarının istediği gibi oldu. Seçim öncesinde 'Ispartalı rektör olmalı' açıklaması yapan Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı da bu süreç- sonucundan memnun.

Rektörlük 7.dönem seçim süreci öncesinde kader birliği yapan ve bu süreçte birbirinden hiç kopmayan Çarıkçı ve Dulupçu  ve arkadaşlarının zaferi 'Isparta'nın çocukları iş başında'  coşkusu ve sevinci yarattı. 1993'de birlikte SDÜ'ye araştırma görevlisi olarak kabul edilen Çarıkçı ve Dulupçu, geçen 22 yıllık sürede memleketlerinden ve üniversitelerinden hiç ayrılmadı. 22 yıllık sürede yardımcı doçent, doçent ve profesörlük ünvanını alan Dulupçu ve Çarıkçı, Isparta ekonomisi, Isparta'nın kalkınması ve diğer konularda kamu, kurum ve kuruluşları ile sivil ve meslek örgütleri ile iç içe oldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin kuruluşunda büyük emekleri olan ve uzun yıllar akademik camia ile şehre hizmetleri olan Çetin Büyükvanlı ile Emekli Genel Sekreter Ahmet Tevfik Köse, bugün iş başına geçen Çarıkçı ve Dulupçu'ya ait anılarını Akdeniz ile paylaştı. İşte tarihe düşen sözler:

Çetin Büyükvanlı: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanımızla konuştum. Üniversiteyi bitirmiş memleketlerine gelmişler araştırma görevlisi olarak üniversiteye girmek istiyorlar. Biz almazsak şehri terkedecekler, başka yerlerde çalışacaklar. Dekan beye "Isparta'nın çocuklarını al, bu çocukları tercih et" dedim. Rektörümüz rahmetli Hasan Gürbüz idi. Onunla da konuştum. 'Bu üniversiteye Ispartalı çocuklar sahip çıkar. Bırakıp, gidemezler. Kendileri gitmek istese anne-.babaları salmaz" dedim. Ve gerçekten de öyle oldu. Bu üniversiteye sahip çıktılar. Bugün geldikleri nokta bizleri yanıltmadı. Ve çok güzel işler yapacaklarına inanıyorum.

Ahmet Tevfik Köse: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne araştırma görevlisi olarak kabul edildikten sonra benim odama geldiler. Genç delikanlılar. Gözlerinden enerji fışkırıyor. "15 yıl sonra bu üniversiteye rektör olacaksanız üniversiteye hoş gelmdiniz" dedim. 15 yıldan biraz fazla oldu ama bu üniversiteye rektör oldular. İnşallah çok büyük işlere imza atacaklar.

Yine bir gün bir olay yaşadık. MİT görevlileri 28 Şubat'ta Rektör beye gelmiş. O zaman rektörümüz Lütfü Çakmakçı idi. İlker doçent kadrosu olacak, bu kadroya verilmemesi için rektöre baskı yapılıyor. ODTÜ'de neymiş öğrenci olaylarına karşımış. Kim karışmadı ki öğrenci olaylarına. Rektör beyle konuştum. İlker'in hakkının yenmemesini söyledim. Ve ondan sonra doçent ataması yapıldı.

Prof. Dr. Çarıkçı, 3 yardımcısını belirledi

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, ilk gün yardımcılarını belirledi. Prof. Dr. Çarıkçı, 3 yardımcılık kadrosuna İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Haluk Songür ile Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Saltan'ı atandı. Çarıkçı, Vahdettin Aydın'ı da danışmanı yaptı.

Akdeniz