170 üyesi bulunan Gönen Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Adem Kumkaya, bu sene Ahilik haftası etkinlikleri kapsamında ‘Şed Kuşanma’ töreninin 17 Eylül’de saat 10;30’da Gönen İlçesinde yapılacağını müjdeledi.

BÜTÜN DOSTLARIMIZI GÖNEN’E BEKLİYORUZ

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Adem Kumkaya; “Şed kuşanma töreninin Gönen’de yapılması için Ahilik Komitesine talepte bulunduk. Sağ olsun onlarda bizleri kırmadılar ve talebimizi kabul ettiler.

Komite Başkanımız Sayın Ahmet Tural başta olmak üzere yönetime Gönen halkı adına teşekkür ediyorum. Misafirperver Gönen halkının üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır. Bu ekinliğin Gönen İlçemizin tanıtımına ve ticaretine katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

KOOPERATİFİMİZ AMACINA ULAŞMIŞTIR

Gönen Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin çalışmalarına da değinen Başkan Adem Kumkaya; “Gönen esnafının rahat kredi erişimine ulaşmasını sağlamak ve bu hizmeti ayağında vermek amacıyla kurduğumuz kooperatifimiz çok şükür amacına ulaşmıştır. 2012 yılında kurduğumuz kooperatifimizde şuan 170 üyemiz bulunmaktadır.

Verdiğimiz krediler esnafa can suyu olmaktadır. Ancak, ekonominin canlı olması kredi vermekten daha önemlidir. Bu doğrultuda şu günlerde durağan geçen ticaret hayatının, ekonominin yeniden hareketlenmesi ve canlanması en büyük temennimizdir.

KREDİ LİMİTİ 200 BİN LİRAYA ÇIKARILDI

Üyelerimize 2019 yılı içerisinde 3 milyon 300 bin liralık kredi kullandırdık. Bugüne kadar geri dönüşlerde sıkıntı yaşamadık. Hiçbir üyemizin kredisi takibe düşmedi. Bundan dolayı 150 bin lira olan kredi kullandırma limiti 200 bin liraya çıktı.

Kooperatif olarak amacımız Gönen esnafının daha iyi kazanmasını sağlamak ve işlerini kolaylaştırmaktır. Esnaf arkadaşlarımızın sıkıntısında, sevincinde yanında olmaktır. Bu kapsamda muhasebe ve sicil gibi konularda yardımcı olmaktayız” dedi. /İbrahim DEMİRAYAK