Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Başkan Özyürek açıklamasında; “Aralarında İlimizde birkaç kez konferans veren Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi ve Aydınlık Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Şahin Filiz’inde bulunduğu öğretim üyesi ilahiyatçılar, halkı misyonerlere karşı kışkırtmakla suçlanıyor.

Her biri kendi alanlarında, bilimin ışığının halka ulaştırılması için çaba gösteren Öğretim üyesi ilahiyatçılara karşı düzenlenen bu tertip aslında, Akademik özgürlüğe, ifade özgürlüğüne, düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğüne, bilim ve sanat özgürlüğüne, en temel insan haklarına karşı çok ağır bir saldırıdır.

Bilim insanlarının düşünmesine bile tahammül edemeyen zihniyet ülkenin askerine, üniversitelerine, yargısına,  özetle ülkenin her kesimine ayrı ayrı baskı kurarak büyük bir sindirme ve yok etme operasyonu sürdürmektedir.

Sözde “İleri demokrasi”  adına ülkemiz karanlık bir çıkmaza doğru götürülmektedir. Ülkemizin aydınlığa yönelik rotasını karanlığa çeviren çağdışı güçleri ve sorumluları kınıyoruz” dedi.