Birinci derecede deprem kuşağında yer alan Isparta’da halkın bilinçlenmesi adına önemli projelere imza atan Sivil Savunma İl Müdürü Sedat Gazozcu, emekliye ayrıldı.

9 yıldır görevini sürdürdüğü Isparta’da ekip çalışmasına büyük önem verdiğini belirten Sivil Savunma İl Müdürü Sedat Gazozcu, Mahallinde Uygulamalı Deprem Eğitimi ile halkın deprem konusunda bilinçlenmesini sağladıklarını belirtti.

Gazozcu, “37 yıllık görevimi dün itibari ile sonlandırdım. 2001 yılında Isparta’ya tayin oldum. Çalıştığım süre zarfında ekip çalışmasına çok önem verdik. Türkiye’de büyük bir ses getiren Mahallinde Uygulamalı Deprem Eğitimini başlattık. Onun ardından ise engelli vatandaşlarımıza yönelik bir çalışma yaptık. Son yıllarda tanınırlığını artıran Davraz Kayak Merkezinde olası bir çığa veya kaybolmalara karşı ‘kar Kaplanları’ ismi altında bir ekip kurduk. Bunun dışında Eğirdir Gölümüzde yazın yaşanan boğulmalara karşı ‘Su Altı Arama Kurtarma Ekibi’ni oluşturduk. Bunların hepsi Isparta halkı içindi. Isparta’daki vatandaşlarımızın deprem esnasında neler yapması gerektiğini, deprem bilincini yerleştirmek için adeta kapı kapı dolaşarak broşür dağıttık. Vatandaşlarımızın evine girerek deprem konusunda bilgiler verdik. Bunun yanında çok sayıda okula, kurum ve kuruluşlara da deprem konusunda bilgiler verdik” diye konuştu.

Gazozcu, görev süresi içerisinde kendisine destek verenlere teşekkür etti. Gazozcu, “Görevimin süresince bana büyük destek sağlayan başta Valilerime, kamu kurum ve kuruluşlarının değerleri müdürlerine, basın mensuplarına ve Isparta halkına çok teşekkür ederim. Isparta ile olan bağlantım hiçbir zaman kopmayacak. Biz Isparta’yı sevdik ve Isparta için bir şeyler yapmaya çalıştık” diye konuştu.

Emekliye ayrılan Sedat Gazozcu’dan boşalan Sivil Savunma İl Müdürlüğü görevini vekâleten Merkez İlçe Müdürü Osman Demiray yürütecek.

(Kanal32TV)