Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin 2019-2020 Akademik Yılı Açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, program dâhilinde gerçekleştirilen , ‘’Fırçanın Aşkı’’ adlı “Çini Ve Minyatür Sergisi”nin açılışını da yaptı.


Gönen Meslek Yüksekokulu, El Sanatları Bölümü, Öğr. Gör. Dr. Elif Bayrak Kaya tarafından hazırlanan ve sergilemesi yapılan  “Çini Ve Minyatür Sergisi”nin açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından gerçekleştirilirken, akademik açılış programına ‘’Fırçanın Aşkı’’ ile ayrı bir renk kattı.

Düzenlenen “Çini ve Minyatür Sergi ’ndeki eserler hakkında El Sanatları Bölümü, Öğr. Gör. Dr. Kaya’dan bilgi alan  Bakan Dr.Kasapoğlu, Rektör  Prof..Dr.Diler, protokol ve sanatseverler sergiyi büyük bir ilgiyle gezdiler.

Sergideki eserleri yakından inceleyen Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu sanatçı Elif Bayrak Kaya ya eserler hakkında sorular yönelterek sanata olan ilgi ve beğenisini ortaya koydu.

Dördüncü kişisel sergisini açan Kaya, sergisinde 14 yeni eserin yanı sıra, 23 eski eserinden oluşan toplam 37 eserini sergilediği,14 eserinde gelenek ve göreneklerimiz, Anadolu insanı ve Anadolu’dan görüntüler sunan sanatçı, özellikle unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri ele aldığı bilgisini verdi. Bu geleneklerden bazılarının; çatıya şişe dikme, mendil bağlama ve asker uğurlamada simit ısırma ve duvara asma vb. gelenekleri olduğunu kaydetti. Yine Isparta kadını ve Isparta’dan görüntülere de yer veren sanatçı, bir Isparta tutkunu olduğunu dile getirdi.

Minyatür ve çini sanatı alanında üretilen eserlerin her birinin göz nuru olduğunu ifade eden sanatçı değindiği konular açısından büyük bir ilgi ve merakı uyandırdığını söyledi. Somut olmayan kültürel miraslarımızın başında gelen gelenek ve göreneklerimiz, dört tarafı denizlerle kaplı, kendi gibi insanı da güzel Anadolu’muzdan görüntüler tasarlayarak yorumlayan sanatçı, bu eserlerin belge niteliğine dikkat çekerek,yüzlerce yıl sonraya geleceğe ışık tutacak eserlerin öneminden bahsetti.

Kaya ,serginin hazırlık ve açılış aşamasında destek ve teşviklerini esirgemeyen, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve Gönen Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Kıyas Kayaalp’ e teşekkür ederken, Rektör Prof. Dr.  Diler’in sanat ve sanatçıya verdiği değerden dolayı kendilerini şanslı hissettiğini söyledi./Elif AKGÜL