Devlet Hava Meydanları emekçilerinin özverili çalışmaları neticesinde tüm havalimanlarında önleyici tedbirler hassasiyetle uygulanarak yolculara güvenli seyahat imkanı sunuluyor. Türkiye’de, iç hat uçuşlarında, 5 Haziran itibariyle 53 havalimanı Kovid-19 salgınına karşı sertifikalandırılarak hizmet vermeye başladı.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs salgınına yönelik olarak havalimanlarının sertifikalandırıldığını belirterek, “Havalimanları Kovid-19’a karşı tüm tedbirlerini alıyor. Daha önce sertifikasını alan 6 havalimanına ek olarak bugün itibariyle 47 tane havalimanı daha sertifika almaya hak kazandı. 53 havalimanı artık salgına karşı önlemlerle donatılarak, güvenli bir şekilde vatandaşımıza hizmet veriyor” dedi.
 
Karaismailoğlu, kendilerinin de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ailesi olarak sorumluluk alanlarındaki havalimanlarına ilişkin önemli bir sertifikasyon programı yürüttüklerini anımsattı. Program ile tüm havalimanlarının salgın tedbirleri ile tekrar düzenlenmeye başlandığını bildiren Bakan Karaismailoğlu, ‘Uçulabilir Sertifikası’nın Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun öngörüleri doğrultusunda havalimanlarına verildiğinin altını çizdi.
 
Bakan Karaismailoğlu, söz konusu düzenlemeler ile ulaştırma ve konaklamaya ait tüm paydaşların gerekli tedbirleri almakta olduğuna işaret ederek, bu sayede tüm salgın ihtimallerine karşı gereken tedbirlerin bütüncül olarak almış olan ilk ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.