AK Parti Isparta Milletvekili Adayı Süreyya Sadi Bilgiç, referandumda 'evet diyenlerin karşısında duranların PKK, BDP, CHP ve MHP olduğunu ve aynı ortamda sivil anayasa değişimine karşı çıktıklarını belirtti.

Bilgiç, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesi Çarıksaraylar Beldesi halkını ziyaret etti. Ziyarette Çarık-saray'a yapılan yatırımları anlatan Bilgiç, gerek ilçede gerekse beldede önemli yatırımlara imza attıklarını ve halkın geçim kaynağında yeni ufuklar açtıklarını belirtti.

HUKUKÇULAR DEĞİL HUKUK ÜSTÜNDÜR

Bilgiç, Çarıksaray Beldesi'nde 12 Eylül referandumunu da değerlendirdi. Referandumun Türkiye'nin geleceği açısından önemli olduğu yönünde açıklamalar yaptıklarını hatırlatan Bilgiç, bu ülkede hukukçuların değil, hukukun üstünlüğünün temsil edilmesi gerektiği yönünde bir karar çıktığını ve halkın yüzde 58 oyla referandumdan "evet" oyunu desteklediğini aktardı.

Ancak bazı cephelerin yüzde 58 oyla referanduma "evet" diyenleri ihanetle suçladığını ileri süren Bilgiç, sözlerine şöyle devam etti:

EVET DİYENLERİN KARŞISINDA KİMLER VARDI?

"Referandumda 'evet' diyenlerin karşısında kimler vardı, başta PKK onun meclisteki uzantısı BDP, onun yerel yönetimlerdeki uzantısı KCK, onun yanında CHP, ama hala sebebini anlayamadığım bir de MHP Hepsi aynı çuvalın içerisinde aynı nakaratla bu sivil anayasa değişimine karşı çıkıyordu. Peki onları bu manada kim örgütlüyordu, kim onlara yol gösteriyordu? Bunu yapanlardan bir tanesi Türkiye'yi yıllardır hakimiyetleri altında tutan, Türkiye'deki bütün kurumları baskı altına alan üst yargıda konuşlanmış olan birtakım zevattı."

KILIÇDAROGLU KCK'NIN AVUKATI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hakkari mitinginde yaptığı konuşmasında KCK davasına avukatlık yaptığını, KCK uzantısına destek verdiğini öne süren Bilgiç, Kılıçdaroğlu'nun bu davranışlarına tepki gösterdiklerine belirtti.

GÜÇLÜ ORDU BAĞIMSIZ ORDU

AK Parti iktidarının orduya yapılan yatırımlardan bahseden Bilgiç, güçlü ordunun ancak bağımsız bir ordu ile mümkün olabileceğini belirterek, savunma sanayisini güçlendirdiklerini kaydetti.

20 milyar TL'nin üzerinde savunma sanayisine para aktardıklarını ifade eden Bilgiç, Türk mühendisleriyle Türk fabrikalarında savunma sanayisi için araç yapıldığını, ilk defa Türk tankların, füzelerin, savaş gemisinin üretildiğini belirtti. Ayrıca Türkiye'nin ilk defa dünyada üçüncü ülke olarak insansız hava aracını yaptığını kaydeden Bilgiç, "Bu çalışmaların başrollerinde Türkiye Cumhuriyeti devleti ve onun evlatları var" dedi.

SAĞLIKTA AK PARTİ DEVRİMİ

Sağlık alanında yapılan çalışmalardan bahseden Bilgiç, bir dönem insanların SSK'lı, Bağkur'lu diye ayrıldıklarını ve parası olanın özel hastaneye olmayanın da sınırlı hastaneye gidebildiğini aktardı. Şimdi ise insanların istedikleri hastaneye gidip, istedikleri doktora muayene olabildiklerini vurgulayan Bilgiç, herkesin özel hastanelerden faydalanabildikleri, devlet hastanelerin de adeta özel hastaneler gibi hizmet verdiğini belirtti.

EMEKLİYE ZAM YETERLİ DEĞİL

Emeklilere yapılan zamları da yeterli bulmadıklarını söyleyen Bilgiç, sözlerine şöyle sürdürdü:
"Bizlere öyle bir ülke teslim ettiler ki, işte. CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu sıfır borçla aldı, 8 senede batırdı.

10 bin tane nerede PKK'lı militan varsa yerleştirdi, ondan sonra da kendi Başbakanı ve Maliye Bakanına yazı yazdı, 'Siz para basmazsanız ben önümüzdeki ay ücretleri ödemeyeceğim' dedi. Bunun evrakları var kendi imzasıyla. Vatandaşı düşürdükleri hale bir bakın. İnsan yedisinde neyse yetmişinde de odur."

Bilgiç, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun meydanlarda 600 bin TL aile yardımı yapacağı yönündeki açıklamalarıyla da halkı kandırdığını ileri sürdü.