1. Tarım İl Müdürlüğü’ndeki görevi dolayısıyla Isparta tarımına 19 yıl hizmet veren, emekliye ayrıldıktan sonra da özel sektöre geçen Ziraat Yüksek Mühendisi Sedat Kolcuoğlu, Kanal 32 ekranları aracılığıyla çiftçiyle buluşacak.          Antalya’da Ziraat Ajansı kurarak tarımsal yayım faaliyetlerinde bulunan Kolcuoğlu, 6 Ekim’den itibaren her hafta salı günü canlı olarak yayınlanacak ‘Tarım Aktüel’ programı düzenleyecek. Kolcuoğlu, amacının Isparta tarımına hizmet etmek olduğunu söyledi.

            6 Ekim’de başlayacak Tarım Aktüel programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Ajansı Sahibi Sedat Kolcuoğlu, Isparta tarımına hizmetten hiçbir zaman geri kalmadığını altını çizdi. Kolcuoğlu, şöyle konuştu:

KANAL 32 İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

            “Tekrar Isparta’da bulunmaktan çok mutluyum. 19 yıl Isparta’da görev yaptım. En son ayrılmadan Tarım İl Müdürlüğü’nde Çiftçi Eğitim Yayım Şube Müdürü idim. 2005 yılında emekli oldum. Ama hiçbir zaman Isparta’dan kopmadım. 19 yıl Isparta tarımına hizmet vermeye çalıştım. Isparta tarımını geliştirmek, 25 yılık mesleki bilgilerimizi paylaşmak, çiftçilerimizin gelirlerini artırmak adına buradan hiç kopmadık. Kanal 32 ile işbirliğinde tarım programı yapacağız. 6 Ekim’den itibaren Isparta çiftçisi ile tekrar buluşacağız. Tarım programımızın adı Tarım Aktüel. Programımız canlı olarak yayınlanacak. 6 Ekim’den itibaren her salı ana haber bülteninden sonra canlı olarak çiftçilerimizle buluşacağız.

İLK YAYINDA ELMACILIK KONUSU

            Isparta tarımına hakimim, ihtiyaçlarını biliyorum. Tarımın gelişmesi, çiftçinin refah düzeyinin artırılması için neler yapılması gerektiğini biliyorum. Bu programa ülkenin çeşitli yerlerinden konuklar getireceğiz. İlk yayınımızda elmacılık konusunu işleyeceğiz. Elma pazarıyla başlayacağız. Türkiye Meyve-Sebze Komisyoncuları Başkanı Yüksel Tavsan ve Kadıköy Hali Dernek Başkanı Mevlüt Yılmaz’ı konuk olarak getireceğiz. Pazarla birlikte çiftçilerin ihtiyacı olduğu teknik bilgileri vermeye çalışacağız. Uygulamadaki aksaklıkları bu canlı yayınla çözmeye çalışacağız. Hangi konuyu işleyeceksek özel sektörden, üniversitemizden konuklarımız olacak. Bizim bu programımıza Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakıfı destek veriyor. Sayın Başkan Ali Çandır gerek konu temininde, program içi zenginliğin artırılmasında her türlü desteği verecek. İnşallah güzel ve keyifli program çıkartırız. Sorunlar bir nebze çare bulursak mutlu olacağız. Programda Isparta tarımı adına eksik bir şey bırakmadık. Kiraz, elma, gül, genel meyvecilik konuları, toplu damla sulama sistemleri, pazarda yaşanan sıkıntılar gibi konuları işleyeceğiz. Isparta çiftçisine daha çok kazandırmak hedefindeyiz.”

AMAÇ, ÇİFTÇİYİ BİLİNÇLENDİRMEK

            Programın sunucusu Erdem Güner de farklı bir programla izleyicilerin karşısına çıkacaklarını söyledi. Güner, “Tarım Aktüel programı, benzer bazı yayınlardan kendine göre bir takım farklar koymayı amaçlıyor. Daha önce Türkiye kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılmış bazı konular oldu. Karpuz satarken futbol topu hayali görmüş insanlar doğru-yanlış beyanlar verdiler. İnsanlar saçma sapan tartışmalarla haftalarca zaman kaybetti. Biz burada doğru isimleri, doğru platformda doğru hedef kitleye mesaj vermek amacıyla bir araya getirmek istiyoruz” diye konuştu.

            Tarım Aktüel, 6 Ekim’den itibaren her hafta salı günü ana haber bülteninden sonra yayınlanacak.