ISPARTA TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ’NİN BİR AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ DAHA BAŞARIYLA SONUÇLANDI

         Devletimizle AB arasındaki Eğitim ve Kültür alanındaki anlaşmalar çerçevesinde kurulan AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’nın Hayat Boyu Öğrenme Programları Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri ile ilgili 2010 teklif çağrı döneminde 2157 proje teklifi başvurusu yapılmış, değerlendirmeler sonucunda 272 proje desteklemeye uygun bulunmuştur.

 Desteklemeye değer bulunan 272 proje arasından; Isparta Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan “2010-1-TR1-LEO01-14080” numaralı “ISPARTA'DAKİ MESLEKİ VE TEKNİK OKULLARIN AB ÜLKELERİNDEKİ ECDL EĞİTİMİ ” isimli projesi de desteklenmeye değer görülmüştür.
 

Proje kapsadığı katılımcı profiline bakılarak Isparta’da bir ilki temsil etmektedir. Projede Isparta’da bulunan 5 farklı Meslek Lisesinden katılımcı öğrenci ve öğretmenler bulunmaktadır.
 Proje ile sağlanan bu ilk sayesinde Isparta’da ki farklı türdeki Meslek Liseleri Isparta Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önderliğinde ilk defa ortak bir Avrupa Birliği projesi yürütmüştür.
 Isparta Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önderliğinde ilimizdeki, İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Isparta Kız Meslek Lisesi, Isparta Sağlık Meslek Lisesi, Isparta Ticaret Meslek Lisesi okulları projede katılımcı gönderen ortak olmuşlardır. Proje kapsamında her okuldan 8’er öğrenci ve 1’er refakatçi öğretmen yurtdışı çalışmalarda yer almıştır.

 Projenin yurtdışı çalışmaları iki aşamada gerçekleştirilmiştir.
Birinci aşamada, 16 öğrenci ve 3 refakatçi öğretmen ile birlikte 6 Mart-20 Mart 2011 tarihleri arasında Hollanda’nın Zaandam kentinde eğitim çalışmaları yürütülmüştür.
İkinci aşamada, 24 öğrenci ve 4 refakatçi öğretmen ile birlikte 17 Nisan – 30 Nisan 2011 tarihleri arasında Almanya’nın Chemnitz kentinde eğitim çalışmaları yürütülmüştür
 Proje kapsamında; Hollanda ve Almanya da bulunan okullarda, öğrencilerimiz ECDL (Bilgisayar Yetkinlik Sertifikası Eğitimi) almıştır.
 

Her iki ülkedeki eğitim çalışmaları sonunda tüm öğrencilerimiz kurs katılım sertifikası almıştır.
    
Bu projenin hayata geçirilmesinde katkısı olan herkese teşekkür etmeyi bir borç biliriz. Öncelikle Türkiye Ulusal Ajans’ına, Isparta il Milli Eğitim Müdürlüğüne, Isparta Teknik ve End. Meslek Lisesi Müdürlüğüne, bütün katılımcı gönderen ortak okullarımız, İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Isparta Kız Meslek Lisesi, Isparta Sağlık Meslek Lisesi ve Isparta Ticaret Meslek Lisesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

   Ayrıntılı bilgi ve fotoğraflar Isparta Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi web adresinde bulunmaktadır.  www.atem.k12.tr