Isparta İşitme Engelliler Derneği ve Kulübü yöneticileri yaklaşık bir buçuk ay önce göreve başlayan Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

“KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA DERDİMİZİ

ANLATAMIYORUZ, TERCÜMANA İHTİYACIMIZ VAR”

Dün saat 14.45’te gerçekleştirilen ziyarete; Kulüp Başkanı İbrahim Yavuz, Başkan Yardımcısı Ramazan Öztürk, Muhasip Bahadır Arıkan ve Üye İbrahim Serdar Tokalı katıldı. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Yunus Özler’in tercümanlığını yaptığı görüşmede bir açıklama yapan Başkan İbrahim Yavuz; “Derneğimizin 65 üyesi var. Isparta genelinde ise aileleri ile birlikte yaklaşık 130 işitme engelli bulunuyor. Bu arkadaşlarımız başta hastane gibi kurumlar olmak üzere gittikleri kurum ve kuruluşlarda dertlerini anlatmakta büyük zorluk çekiyorlar.

“AHMET YAVUZ BİZE RESMİ TERCÜMAN OLSUN”

Onun için bizim acilen resmi bir tercümana ihtiyacımız var. Bu doğrultuda İstanbul’da üç ay bu işin eğitimini görüp sertifikasını almış olan Ahmet Yavuz var. Bu arkadaşımızın bize resmi tercüman olmasını istiyoruz.

“OKULUN KAPANMASINI İSTEMİYORUZ”

Ayrıca bir de Senirkent İlçemizde İsmail Örmeci İşitme Engeliler Lisesi vardı. O okulun kapanacağını ve önümüzdeki yıldan itibaren öğrenci alınmayacağını duyduk. Çok üzüldük. Bu konuda da sizden yardım istiyoruz” dedi.

OĞUZ; “GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Vali Memduh Oğuz da ziyarette yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Evet bu konuda sizlere yardımcı olacağım. Çünkü, sizler konuşamadığınız için anlaşmada, derdinizi anlatmada zorluk çekiyorsunuz” dedi. Vali Oğuz daha sonra İl Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Altınay’ı telefonla arayarak konunun çözümü için gerekli çalışmayı yapmasını istedi.

YILMAZ; “OKUL KAPANMAYACAK”

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz’ı arayan Vali Oğuz, Senirkent’teki İşitme Engeliler Okulunun akibetini sordu. Müdür Yılmaz da söz konusu okulun kapanmayacağını söyledi. Bunun üzerine işitme engelliler rahat bir nefes aldı.