Isparta’nın Antalya, Denizli gibi daha çok gelişmiş illerle aynı bölgede yer aldığı mevcut  teşvik sisteminin revizyonu çalışmaları devam ediyor. Ekonomik Koordinasyon Kurulu’ndaki ekonomiyle ilgili 6 bakanlığın işbirliğinde yürütülen teşvik sistemi çalışmaları bu ay içerisinde sonlandırılacak. Türkiye’nin yeni bir teşvik sistemi ile tanışması öngörülüyor.

            AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan-Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, yeni teşvik sistemine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nun 3 gün önce yaptığı toplantıda yeni teşvik sisteminin yeniden gündeme geldiğini anlatan Bilgiç, çalışmanın bu ay sonunda tamamlanacağını kaydetti.

            Isparta’nın yeni sistemde daha iyi bir pozisyonda olmasını arzu ettiklerini belirten Bilgiç, “Ben ve milletvekili arkadaşım Recep Özel Isparta’nın pozisyon olarak daha iyi bir noktaya taşımasını arzu ediyoruz. Bu yöndeki talebimizi ve mağduriyetimizi ilgili bakanlara ilettik. Pozisyon olarak daya iyi bir nokta talebimiz var. Isparta’nın menfaatlerini koruyacak bir yapı için çaba gösteriyoruz. İmkanlarımız el verdiği ölçüde bu çabamızın sonuçlanacağını ümit ediyoruz” dedi.

            Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Bilgiç, Türkiye’deki teşvik sistemlerinin herkesi memnun eden yapıda asla olmayacağının da altını çizdi. Memnun olanlar kadar olmayanların da olacağını iddia eden Bilgiç, “teşvik işi böyle bir iş. Hiçbir zaman herkesi memnun edemezsiniz. Aynı bölgedeki kişiler arasında bile mennuniyet ve memnuniyetsizlik mümkün olabilir. Ama biz memnun olacaklar tarafında olmayı istiyoruz” diye sözlerini tamamladı.