Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Antalya, Burdur ve Isparta’nın stratejik yol haritasını oluşturacak yeni bölge planı hazırlıkları kapsamında ilk çalıştayını yaptı. Çalıştayda alternatif turizmin ön plana çıktığını belirten ajansın Genel Sekreteri Tuncay Engin, “Zenginliklerimiz var ama kullanamıyoruz. Artık bunun önüne geçeceğiz” dedi.
 
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, Burdur’da bölgenin alternatif turizmdeki potansiyeli, yapılacaklar ve izlenecek yöntemlerle ilgili bir çalıştay düzenledi.
 
Gerçekleştirilen çalıştaydan çıkan sonuçları BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Gülkent’e anlattı. Batı Akdeniz’de çok sayıda zengin güzelliklerin olduğunu belirten Engin, “Zenginliklerimiz var ama kullanamıyoruz” diye konuştu.
 
Alternatif turizmçalıştayında 8 ana başlık belirlediklerini ifade eden BAKA Genel Sekreteri Engin, “Bu çalıştayla turizmde farkındalık yaratmak istedik” dedi.
 
Engin, "Toroslar'ın artık turizme kazandırılmasına yönelik bir çalıştay olacak. Çok güzel kaynaklarımız var, ancak ortaya konulmadıkça bir şey ifade etmiyor. Burdur'un yüzde 45,Isparta'nın ise yüzde 40'ı orman. Üniversite, belediye, kamu kurumlar, iş adamları olarak neler yapılabilir, sonuç ve çözüm önerileri neler olacak bunları bakanlıklarave sizlere sunacağız. Bütün kurumlar olarak ve koordineli çalışarak sorunları aşacağız." diye konuştu.