TED Isparta Koleji Kurucu Temsilcisi Mustafa Fikri Çobaner, Eğirdir Yolu üzerinde yapımına başladıkları TED Isparta Koleji Kompleksinin Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu söyledi. Çobaner, sözkonusu eğitim kompleksinde yüzme havuzunun bile yer alacağını ifade etti.
 
Gerek, öğrenci sayısının artmasıyla yetmez duruma gelen gerekse, Süleyman Demirel Üniversitesiyle yaşanan kira konusundaki sorunlar nedeniyle yeni bir yer arayışına giren Türkiye Eğitim Derneği (TED), Isparta Koleji önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yeni yerinde girmeye hazırlanıyor. TED Koleji yeni eğitim kompleksinin yapılacağı yeri Eğirdir Karayolu Orma A.Ş. Fabrikası Camii’nin üst bölümündeki arazi olarak belirlemiş ve  ve hemen çalışmalara başlamıştı. 

ÇOBANER; “YENİ EĞİTİM KOMPLEKSİ 39 BİN METREKARE ARAZİ ÜZERİNE OTURUYOR” 

Türkiye Eğitim Derneği (TED) Koleji Kurucu Temsilcisi Mustafa Fikri Çobaner; söz konusu araziye uyguladıkları projenin 39 bin metrekarelik alan üzerinde 20 bin metrekare kapalı alanda Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul, Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu ile Kültür Merkezi’nden müteşekkil bir proje olduğunu söyledi. 

“İÇİNDE DERSLİKLER, KSS, YÜZME HAVUZU VE KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK” 

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Mustafa Fikri Çobaner, açıklamasında; “Bu proje kapsamında; 5 derslik Anaokulu, 12’şer derslik İlkokul, Ortaokul ve Lise, Tribünlü Kapalı Spor Salonu ve Tribünlü Yarı Olimpiyat Yüzme Havuzu, 400 kişi/koltuklu içinde her türlü sosyal aktivitenin yapılabileceği Kültür Merkezi bulunmaktadır. 

“YENİ EĞİTİM – ÖĞRETİM YILINA YETİŞECEK” 

Son teknoloji laboratuar ve eğitim sisteminin uygulanabildiği, İstanbul’da çizdirilen projemizin uygulama alanı Isparta – Eğirdir Karayolu Orma A.Ş. Fabrikası Camii’nin üst bölümündeki arazidir.

Projemizle ilgili tüm ruhsat işlemleri tamamlanmıştır. Yer teslimi yapılarak hafriyat alımına başlanılmıştır. Proje süresi, olağanüstü bir şey olmadığı müddetçe 2 ay yani 60 gündür. Bu doğrultuda; TED Isparta Koleji Kampusumuz Eylül ayında tamamlanmış olacaktır. Diğer bir deyişle; 2014 – 2015 Eğitim – Öğretim Yılına yetiştirilerek hizmete açılacaktır” dedi. 

“BU PROJE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK” 

Türkiye Eğitim Derneği (TED) Koleji Kurucu Temsilcisi Mustafa Fikri Çobaner, projelerinin tamamlanarak hizmete açılmasıyla Isparta’nın çok güzel ve modern bir eğitim tesisine kavuşacağını belirterek, bu projenin Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu sözlerine ekledi.
 
Demokrat