Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu (TBMYO) öğrencileri tarafından yıl içinde hazırlanan projeler, sergilendi.

Batı Yerleşke'de okul binasının yanında sergilenen projeler arasında robotlar, el sanatları işlemeleri gibi çeşitli çalışmalar yer aldı.

SDÜ Rektör Vekili Murat Ali Dulupçu, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, SDÜ'nün üretken bir üniversite olduğunu belirterek, SDÜ'lü olmanın da bir ayrılacak olduğunu aktardı. TBMYO'da öğrencilerin teorik olarak elde edilen bilgileri yaşamda uygulanabilir hale dönüştürdüklerini anlatan Dulupçu, ''Bilgiyi sosyal ve ekonomik değerlere dönüştürmek için çaba sarf ediyorsunuz. Topluma yönelik projeler üretiyorsunuz, sizleri tebrik ediyoruz'' dedi.

Isparta Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Hanlıoğlu da, gençlerin yaratıcılıklarının ön plana çıkmasını takdirle karşıladıklarını bildirdi. Gençlerin ortaya çıkardığı projelerin Türkiye'nin güçlenmesine de katkıda bulunacağını dile getiren Hanlıoğlu, SDÜ'den daima başarılı çalışmalar beklediklerini kaydetti.
TBMYO Müdürü Zafer Çağlar da, okulda öğrenim gören 2 bin 500 öğrencinin yıl içinde yaptığı çalışmaların yer aldığını aktardı. TBMYO'nun üreten bir üniversitenin üreten okulu olduğunu vurgulayan Çağlar, ''Ürettiğimiz projeleri toplumun yararına sunmak ve sektör temsilcilerine rehber olmak amacındayız'' dedi.

Davetliler, bir hafta açık kalacak sergiyi gezdi.