Uyuşturucu hap satıcılarına suç üstü

İstanbul"dan Isparta"ya kargo aracılığı ile uyuşturucu hap sokmaya çalışan şahıs Kaçakçılık ve Organize Şuçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince suçüstü yakalandı.

 

Isparta Emniyet Müdürü A. Kemal Seyhan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda H.H.N."nin uyuşturucu hap kullandığı ve sattığının tespit edildiğini açıkladı. Seyhan, “Adı geçen şahsın çevre ilçelerde yerleşik bazı şahıslarla irtibata geçerek uyuşturucu pazarını genişletme çabasında olduğu tespit edildi. H.H.N"nin faaliyetleri takip izlenmeye başlandı. Yapılan takip sarısında şahsın, Antalya ve İstanbul illerinden temin ettiği uyuşturucu hapları ilimizdeki kullanıcılara sattığı, son olarak kargo aracılığı ile İstanbul ilinden ilimize yine uyuşturucu hap sevkıyatı yapacağı belirlenmiş, 28 Aralık 2006 tarihinde yapılan operasyon neticesi H.H.N ve H.Ç. isimli şahıslar uyuşturucu haplarla birlikte yakalandı. 29 Aralık 2006 tarihinde Isparta Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen iki şahıs tutuklandı” şeklinde açıklama yaptı.

 

Halkı eğitici denetimler yapıldı

Isparta Emniyet Müdürü A. Kemal Seyhan Kurban Bayramı tatili nedeni ile karayollarında yapılan trafik kontrollerini sıkılaştırdıklarını belirterek, ceza kesmek yerine daha çok sürücüleri ve yolcuları eğitici ve bilgilendirici uygulamaların yapıldığını söyledi

Denetimler sıkılaştırıldı

Isparta Emniyet Müdürü Kemal Seyhan daha önceki yıllarda verilen uzun süreli tatiller göz önüne alınarak 30 Aralık 2006 Cumartesi günü saat 08.00"dan, 05 Ocak 2007 Perşembe günü saat 08.00"a kadar karayollarında yoğun bir araç ve yaya trafiği yaşanacağının değerlendirildiğini ve denetimlerin ve kontrollerin sıkılaştırıldığını açıkladı.

356 YTL para cezası uygulandı

Emniyet Müdürü Seyhan, söz konusu tarihlerde şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçlarda üzerinde yapılan denetimlere ve kontrollere ağırlık verildiğini belirterek, otobüs terminaline giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin takoğrafları, sürücülerin alkol durumları gibi konular üzerinde sıkı çalışmaların yapıldığını açıkladı.

Trafik ekiplerince yapılan kontrollerde toplam 598 adet otobüsün denetlendiğini belirten Emniyet Müdürü Seyhan, 1 adet hız kurallarına uymamaktan 101 YTL, bir adet çalışma sürelerine uymamaktan 49 YTL, 1 adet takoğraf kullanmamaktan 206 YTL olmak üzere toplam 356 YTL ceza kesildiğini söyledi.


Araçlar baştan aşağı kontrol edildi

Araçlarda özellikle aşınmış lastik kullanılıp kullanılmadığı, yangın söndürme cihazları ile mevsim şartlarına göre avadanlıkların tam olup olmadığını kontrol edildiğini bildiren emniyet Müdürü Seyhan, araçların dış ışık donanımları ve far ayarları denetimlerinin yanında sürücülerin ve yolcuların emniyet kemeri kullanması yönünde de kontrollere ağırlık verildiği dile getirdi.


1500 araç kontrol edildi

Kış aylarına girilmesi nedeni ile Isparta"da kontrollere 2006 yılının aralık ayında ağırlık verildiğini belirten Emniyet müdürü A. Kemal Seyhan, cezalandırma mantığından ziyade eğitici ve bilgilendirici mahiyette 01-31 Aralık 2006 tarihleri arasında yapılan denetimlerde bin 500 aracın kontrol edildiğini bildirdi. Kontrol edilen araçlardan 300"nün avadanlıklarının eksik ya da hiç olmadığının görüldüğünü açıklayan Seyhan, araç sürücülerini yaklaşan kış şartları ve uzun süreli tatil nedeniyle yollarda sıkıntı çekmemeleri için uyarıldığını kaydetti.


Sürücüler ve yolcular uyarıldı

Emniyet Müdürü A. Kemal Seyhan ayrıca halkı bilinçlendirmek amacı ile yapılan kontrollerde bin 150 araç sürücüsünün ve yolcuların emniyet kemeri kullanmadığının tespit edildiğini söyleyerek, sürücülere gerek kendileri gerekse araç içerisinde seyahat eden yolcuların can güvenliklerini temin etmeleri yönünde eğitici ve bilgilendirici uyarılarda bulunulduğunu açıkladı.