Bugün saat 10:00 "da Öğretmen evinde Isparta Valisi Şemsettin Uzun un isteği üzerine merkez ilk ve ortaöğretim müdür ve yardımcıları ile ilçe milli eğitim müdürlerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik bir eğitim toplantısı yapan Vali Uzun “Okulları Bir Dershane Haline Getirelim. 17 Ocak tarihinde göreve başladım. Isparta çok güzel insanları güzel amma maalesef idealimiz yok. Ben geldiğim günden beri 3. defa eğitim üzerinde toplantı yapıyoruz. Her gün sıkça okulları ziyaret ediyorum, öğrencilerin en çok durak yerleri olan Internet kafeleri ve daha birçok yerleri kontrol ediyorum, maalesef bizim çocuklarımız iyi öğretim yapamıyorlar. Bu evlatlarımız bizim evlatlarımız insanların daha iyi noktalara gelmesi için gayret sarf etmeliyiz. ÖSS sınavında yeterli olarak başarı kazanamadık. Demek ki öğretmen olarak eksikliğimiz var.

Biz bu noktada olmamamız gerekiyor, ilçe ve kasabalarımızda sıkıntılarım var ama bunlara çare bulmak için çalışıyoruz. Emniyet bakımından gerekli önlemleri almalıyız öğretmen – veli ilişkisi çok önemlidir. Ben bilhassa şu noktalar üzerinde durmak istiyorum. Disiplin, kılık kıyafet, sosyal faaliyet gibi konulara çok önem vermeliyiz. Mutlaka çocuklarımızı medeni bir hale getirmemiz lazımdır, kılık kıyafet yönetmeliği var onu mutlaka uygulamayız, Arkadaşlar kravat bir tarafta gömlek bir tarafta bağrı açık kravat sağa sola gitmiş durumda okula geliyor. Bizim için disiplin şarttır. Bunları bu hale getiren siz öğretmenlersiniz. Amir hükümler var disiplini mutlaka uygulamamız lazım. Eğer veliler isyan edeceklerse bu hükümleri gösterin eğer işçi duvarı yapamıyorsa ehliyeti yoktur demektir.

Disiplin önemlidir. Özellikle kılık kıyafet konusunda dikkat edelim. Internet kafeler ağzına kadar öğrenci dolu geçenlerde kontrol için Internet kafelere uğradım. Bu insanlar burada hiçbir şey öğrenemiyorlar maalesef Internet kafeleri yeni bir suç teknolojisi haline geliyor. Bunlara hiç mi bir terbiye verilmiyor. Kız çocuklarımız dökülüyor. Sen kimin parasını yiyorsun? Halen baba ve annenin parasını yiyorlar. Boş vakitlerinde bu çocuklarımızı lütfen boş bırakmayalım. Sosyal faaliyet konusu; Bu noktada ne gibi işler yapabiliriz. Bunlar içerisinde spor faaliyetleri, yüzme, kayak faaliyetleri olabilir. Eğer sınıfta disiplin sağlanmıyorsa biz gittik bittik demektir. Aynen langırt gibi bişey. Bu sene 2007 "de 600.000 YTL lik kapalı spor salonunun inşaat temelini atacağız. Bu kayak mevsiminde 1000 öğrenciye Davras kayak merkezinde kayak yapabilmesi için kurs ve kayak malzemeleri vereceğiz. Sigara Meselesi; 18 yaşından küçük çocuklara sigara yasağı vardır. Bu yaşın altındakilere sigara satışı yasaktır.

Takip etmemiz gerek. Bu çocukları görürsek velisine ceza kesin. Eğer velisi ceza vermezse tutanağı bana getirin ben keseyim. Maalesef son zamanlarda içki konusu da var. Ailecek çoluk çocuk içki içiyorlar. Bu evlatlarımızı başta ben olmak üzere takip etmek zorundayız. Benim bulunduğum il Eğitim bakımından en yüksek yerde olması lazımdır. Isparta gibi güzel bir yer bulmuşum bunu en yüksek noktayı yakalamak ve değerlendirmek istiyorum. Onun için okulları bir dershane haline getirelim. Dershaneler sizin üstün görevlilerinizi alıyorlar, velilerle ilişkiler çok önemlidir. Dersi dersde öğretin, burası üniversite değildir."

"İçişleri bakanlığın almış olduğu tedbirler uyuşturucu konusunda çok önemli olmalıyız. Okul önlerinde karanlık yüzlere dikkat edin. Öğretmen okul duvarının dışına çıkmalı. Fakir çocukları bize bildirin. Bizlerin şartlı yardım imkânlarımız var bankada paramız var. Bu maddi durumu iyi olmayan öğrencileri bize bildirin. Herkes bu meseleye önem vermelidir. Bu çocuklar bizim devletin çocuklarıdır. Neden Isparta ÖSS"de ilk 5"e girmesin. Demek ki eksikliğimiz var. Altyapımız tamam. Yılların Valisiyim hala bu mevzularda konuşuyorum ben artık sıkılıyorum bu konularda konuşmaktan ben eğitime çok önem veririm. Şu anda maalesef cahil bir nesil yetişiyor. Kütüphanede kitap okuyan çocuklarımız yok. Çocuklar ot gibi gelip ot gibi gitmemesini istiyoruz." dedi