ISPARTA Belediyesinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında 'Şehirde ne varsa köyde de olsun' sloganıyla hazırlanan proje kapsamında Isparta'nın en ücra köşesindeki köylerde Ramazan ve çocuk şenlikleri düzenlendiğini söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın; ‘Biz böyle bir proje kapsamında yapılan çalışmalara teşekkür beklerken İktidar Partisinin İl Başkanı Osman Zabun eleştirmiş ‘şehrin Belediye Başkanı artistik yapmaya gidiyor’ demek siyasi bir nezaketsizliktir. Zabun bu cümlesini düzeltmesini bekliyoruz’ dedi. 

‘BU PROJENİN HİÇ BİR YERİNDE SİYAYET YOKTUR’

Konuyu sevgili hemşehrilerimiz çok iyi değerlendirecektir diyen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, bu bir artistik değildir. Bu bir samimiyettir. Bunun içinde hiçbir siyaset kokmadan hiçbir siyasi zemin oluşmadan ve tamamen Isparta Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın başkanımızın ifadesi ile hiç kimseyi incitmeden bu samimi bu insanların yürekten çağrılarına cevap vererek atılan bir adımdır. Hatta bir yanlış anlaşılma olursa da veya bir olumsuz olacak olursa da tekrar gözden geçirelim diye ifade ettiği ve üzerinde titizlikle durduğu bir çalışmadır.

‘MÜBAREK BİR GÜNDE BÖYLE KONUŞMAK SORUMSUZLUKTUR’ 

Türkiye 15 Temmuz’da çok kritik ve tehlikeli bir süreçten geçtiğini söyleyerek, bu sürece seyirci kalmayan insiyatif alan bir parti olarak bugün muhalefet edilecek konular olsa bile ülke adına daha öncelikli olan güvenlik, fetö ve her türlü terör saldırılarının olduğu bilinciyle iktidar partisinin İl Başkanı Osman Zabun’un böyle mübarek bir günde seviye ve üslup olarak birbirimize yakıştıramayacağımız şekilde konuşması büyük bir sorumsuzluktur. Şayet siyasi bir çalışma yapıldığı söz konusu olmuş olsa bile AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’u rahatsız etmişse bu cümlelerle değil başka cümleler kurmasını beklerdik. 

‘BU PROĞRAMLARA KÖYLERDEN TALEP VARDI’ 

Ramazan demek şükür demektir. Anlayış demektir. İnsanların birbirine daha dikkatli daha yakın durmaları gereken bir zamandır ramazan sadece aç kalmak bir şey yiyip içmemek demek değildir. Ramazan örnek alınacak bir aydır, bu ramazan ayında da yapılan çalışmalarda da bir samimiyet aramak lazım şimdi bu ramazan etkinlikleri kapsamında ramazan ayı münasebetiyle insanların en önemli şeyi ortak iftar saati bir arada bulunma saati diğer zamanlarda insanların yemek saatleri dinlenme saatleri hele ilçe ve kırsal kesimde tarlada ve bahçede çalışanlar içinde herkes top atılması ile sofra başında olup teraviye kadar ve teraviden sonrada bir sohbet ortamı ortak bir zaman oluşmuş oluyor.  Daha öncesinde Isparta merkezde çok önemli hizmetler yapıldı Isparta’ya köylerden kentlerden gelen insanlarımız Isparta ne hale geldi bu güzellikleri bu Isparta’daki farkı görüyorlar insan olarak en doğal hakkı herkesin buradaki hizmetleri kendinde görmek istiyor ve zaman zaman da bazı talepleri olan vatandaşlarımız belediye başkanımızla veya bizlerle görüştüklerinde mutlaka beklediklerini ifade eden misafir etmek istediklerini belirten talepleri vardı bizde bunları nasıl yaparız diye düşünürken değişik televizyon programları yapılıyor bir takım programlar yapılıyor ve bu programlarda da insanların samimiyetleri gözlerinden okunuyor bu anlamda da Isparta Belediyesi olarak tamamen siyasetten uzak bir hesap peşinde olmadan bir hesap yapmadan belirli seçilmiş olan davet edilen yerler bir iftar programı düzenlenmiş buda insanların en doğal hakkı ve iftarları istedikleri kişi ile açmaktır. 

‘BU BİR ARTİSTİK DEĞİL BU BİR SAMİMİYETTİR’ 

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, İstedikleri kişi ile orada bulunmaktır samimi ortamda insanlar birbirleriyle kucaklaşıyorsa bunları da  birileri artistik olarak değerlendiriyorsa bu mübarek gün herhalde bu konuyu sevgili hemşehrilerimiz çok iyi değerlendirecektir bu bir artistik değil bu bir samimiyettir ve bunun içinde hiçbir siyaset kokmadan bir siyasi zemin oluşmadan ve tamamen de belediye başkanımızın ifadesi ile hiç kimseyi incitmeden bu samimi bu insanların yürekten çağrılarına cevap verecek bir adım atalım hatta bir yanlış anlaşılma olursa da veya bir olumsuz olacak olursa da tekrar gözden geçirelim diye ifade ettiği bir çalışmadır.

‘KÖYLERE HİZMET YAPILMIYORSA SORUMLUSU BELEDİYE BAŞKANI DEĞİLDİR’ 

Isparta’nın yakında veya uzağında köylerde hizmet yapılmıyorsa bunun sorumlusu Isparta Belediye Başkanı değildir. Ispartalı vatandaşlarımızın hakkı olan hizmetleri de Kuyucak’taki, Dinekteki veya Kesmedeki hemşerilerimize götürmekte iktidar partisi ve Osman Zabun’un görevidir. Burada siyaset yokken insanlar gayet huzurlu ve mutlu iftarlarını açarken bu açıklama ile bu işin içerisine maalesef istenmeyen bir şey bulaştırılmıştır ama tabi birileri rahatsız oluyor diye de vazgeçilecek değildir.

‘BU TALEPLERE CEVAP VERİLECEKTİR’

 Herhangi bir köyden de böyle talepler olursa  gelirse bu samimiyetle olursa bu bir takım hesapların dışında olursa da bu talebede her şartla kim ne derse desin cevap verilecektir ve  orada olunacaktır. Isparta’da biz zaten coğrafi konum olarak havza olarak Isparta her yerden birbirine etkilenen özellikle Isparta merkezinin her köyle irtibatı var ya akrabası oturuyor ya bir şekilde geliyor veya buradaki oturan hemşerilerimiz köye akrabasının yanına ziyarete gidiyor yani Isparta’nın merkezi zaten Isparta’nın ilçelerinin özeti gibi her yerden vatandaşımızı burada bulmak mümkündür bu birliktelik Isparta merkezde sağlanmışsa artık Isparta’da belirli bir seviyeye ulaştıktan sonra da bunu halka halka bu sevginin Isparta’nın geneline doğru bu sevginin bu muhabbetin bu yakınlaşmanın bu hizmet anlayışının halka halka Isparta’nın geneline yansımaya başlaması da gayet normaldir.

‘ZABUNU ANLAMAKLA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM’ 

MHP İl Başkanı Yalçın, ben bu açıklamadan dolayı Sayın Osman Zabunu anlamakta güçlük çekiyorum. Herhalde oruç olması noktasında bir istemeyerek yaptığı bir açıklama olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bahsettiği büyük şehir yasası çıkarsa büyük şehir yasası çıktıktan sonrada belediye sınırlarının il sınırlarına genişlemesi durumunda ki yolunda buda gayet normaldir. Isparta bu hale geldiyse belli bir planlamanın sonunda bir çalışmanın sonunda gelmiştir. Yarın o ilçelerimizde de bir büyük şehir olduğu zaman bir çalışma yapılacaksa bunun Isparta belediyesinin büyük şehir belediyesi olacağı ve lokomatif bir belediye olacağı içinde gidilen yerlerde bu davet edilen yerlerde samimi olarak oruç iftar açılan yerlerde bir takım gözlemlerin yapılması geleceğe dair mesajların verilmesi de bir siyaset değil bunu gayet normal bir şey olarak düşünmek lazım dolayısıyla bu konuda ben Sayın Osman Zabun’un bu açıklamasına kesinlikle katılmıyorum uygun bulmuyorum.

‘KONUŞULACAK BİRÇOK KONU VAR’ 

 Türkiye’nin 15 Temmuz sonrasında konuşulacak o kadar konusu varken özellikle Isparta’da birçok konunun beklemeye alışmışken hizmet noktasında muhalefet partilerinin bizlerin gündeme getirmeden Türkiye’nin o narin ve nazik durumunu göz önüne alarak gündeme getirmediğimiz konuları iktidar partisinin bir şekilde böyle gündeme getirmesi zaten akla alınacak bir şey değildir.

‘BU AÇIKLAMALARDAN MHP YOLUNDAN DÖNMEYECEKTİR’

 Milliyetçi Hareket Partisinin bizlerin ne yaptığını 15 Temmuzdan beri anlayamamışlarsa bundan sonra söylenecek bir söz yoktur onlara ama bunlar 15 Temmuz olduktan sonra sorumlusu kimdir demeden milletin yanında taraf alan Milliyetçi Hareket Partisi de bu tür açıklamalardan etkilenip yolundan dönecek değildir.  Türkiye’nin bulunduğu son durumu ve gelmiş olduğu bu noktada da  Milliyetçi Hareket Partisinin almış olduğu insiyatifi şöyle bir düşünürse bu açıklamanın o anlamda da ulusal siyaset anlamında da genel siyaset anlamında da çok yersiz olduğunu düşünüyorum, inşallah bundan sonra bu açıklamaları tersten yapmak yerine çıkıpta efendim vaktini zamanını imkanlarını ve önemli fedakarlıklar yaparak yapılan bu çalışmalardan dolayı da teşekkür etmesini bekleriz.

Nokta Gazetesi