Yaklaşık 7 milyon liraya mal olacak olan güneş enerji santralinin ihalesi 2 Ekim 2020 tarihinde Yalvaç Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılacak.
Konu hakkında açıklamada bulunan Yalvaç Belediye başkanı Halil Hilmi Tütüncü; “Belediyelerin sabit en önemli gider kalemlerinden birisi de elektrik giderleridir.  Bizim belediye olarak aylık ortalama 200 bin lira elektrik sarfiyatımız var.

Bu para her ay bütçemizden çıkan bir harcama kalemi. 1 megavatlık güneş enerji santralimizi kısa sürede tamamlayarak 200 bin liranın belediye bütçesinde kalmasını sağlayacağız. Bu proje hem ülkemiz açısından hem de Yalvaç açısından önemli bir proje. Ülkemizde yenilenebilir enerjiye çok ihtiyaç var” diye konuştu.
1 megavatlık güneş enerji santralinin tamamen belediyenin öz kaynaklarıyla yapılacağına dikkate çeken Başkan Tütüncü; “Birçok belediye yatırım yapmak için borçlanırken biz tüm yatırımlarımızı kendi bütçe imkanlarımızla yapmaya çalışıyoruz.

Güneş enerji santrali için ne bir kuruş kredi kullanacağız ne de başka bir kalemden borçlanma yapmayacağız. Tamamen bütçe imkanlarımızla yapacağız. Belediye olarak hem tasarruf yapacağız hem de ülke ekonomisine katkı sunacağız.  Şimdiden Yalvaç halkımıza hayırlı olsun” dedi.