Isparta'nın Yalvaç ilçesi Belediye Başkanı Tekin Bayram tanıtım hamlesi başlattıklarını belirtti.
 
Yalvaç'ın çok önemli medeniyetlere beşiklik yapmış bir ilçe olduğunu belirten Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, "BAKA tarafından desteklenen Bir Günde 5 Bin Yıl, Yalvaç Projesi hazırlamıştık. Şimdi 35 metrekare uzunluğunda Pisidia antik kentinde bulunan Augustus Tapınağı'nın maketini yaptırıyoruz. Yalvaç'ın tarihi potansiyeli ortada. Miryakefalon savaşı bu topraklarda yapıldı. Kaya mezarları ünlü Men Tapınağı, Hristiyanlar için büyük önem arzeden Pisidia Antiocheia bu topraklarda. Büyük medeniyetler tarihte buralarda yaşamış. Biz de Yalvaç'ı tanıtmak için Turizm Derneği ile birlikte harekete geçtik ve bir tanıtım programı hazırladık" dedi.
 
Ispartalıların yüzde 99'unun Yalvaç'ın sahip olduğu bu değerleri bilmediğini söyleyen Başkan Bayram, "Turizm Haftası'nda Isparta Valiliği arkasında tanıtım günleri yapacağız. Hazırlattığımız maketi 10 gün boyunca burada sergileyeceğiz.
 
Hedefimiz Isparta'dan Yalvaç'a turlar düzenlemek. Yine el sanatları ürünlerimiz de sergilenecek.
 
Isparta'nın ardından Burdur'da da böyle bir tanıtım yapacağız. İleriki günlerde de Ankara'da bir tanıtım yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.