.Göçer, hukuka intikal eden dosyalardan dolayı yapılandırma kullanmak isteyenlerin zaman kaybettiğini belirterek, bunun da tahsilat oranını büyük ölçüde etkilediğini kaydetti.

Bazı kamu alacakların yeniden yapılandırılan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile çok sayıda kanunda değişiklik yapan torba yasası kapsamında belediyelere olan borçlar da yapılandırılıyor. Son müracaat tarihi 2 Mayıs olan yasa kapsamında Isparta Belediyesi'ne bugüne kadar bin 200 mükellefin yapılandırma için müracaat ettiği bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, 31.12.2010 tarihinden önceki borçların yapılandırmaya tabi tutulduğunu hatırlatarak, belediyenin toplam alacağının yaklaşık 36 milyon TL olduğunu aktardı.

Göçer, yasa kapsamında binin üzerinde yapılandırmanın gerçekleştirildiğini söyledi.

Göçer, mükelleflerden yaklaşık 166 bin liranın peşin tahsil edildiğini belirterek, 909 bin liralık borcun ise yapılandırmaya tabi tutulduğunu ifade etti. 2 Mayıs 2011 tarihine kadar toplam borcun yüzde 10 gibi bir kısmının yapılandırmaya tabi tutulmasını hedeflediklerini kaydeden Göçer, mükelleflerin toplamda 1 milyon TL'yi yapılandırarak yasadan faydalandığını belirtti.

Göçer, hukuka intikal eden dosyaların olduğunu belirterek, “Bu da yapılandırmanın önüne geçiyor. Çünkü, hukuka devredilen dava dosyalarının karşılıklı olarak fesih edilmesi halinde mükelleflerimiz borçlarını yapılandırabiliyor. Sürenin kısa olması bunu etkiliyor” şeklinde konuştu.