Mimar Sinan Caddesi'nde; Belediye karşısında yer altı otoparkı ihalesini kazanan Kanuni Bülent Gündüz, ('- bu yatırım yanlış) diyenlerin tezin altını doldurmak zorunda olduğunu söyledi; "proje bölgeyi 'mutlak yeşil alan haline getiriyor" dedi.

ÇİLE DAHA DA BÜYÜR

Bir hamle yapılmaz ise çile haline gelen trafik sorununun kördüğüm olacağını kaydeden Gündüz 150 araç kapasitesini küçümsüyorlar. Son derece yanlıştır. Mimar Sinan Caddesi'nde tek sıra park dâhi olmamalı. Ama yeri geliyor, çitt park yapılıyor. Halı Sarayı ile entegre çalışma trafik yükünün önemli bir dilimini çözecek.

BETON YIĞINI MI LAZIM

Otoparkın mutlaka yer altında olmasını savunan Gündüz, "ne yani yer üstünde, gri, beton yığını mı istiyorlar. Temel altı 11 metre olan 3 katlı yer altı otopark yapılıyor. Bu nedir? Yeşil alanı dokunulmaz kılmaktır. Anık o noktada yer üstüne tek bir çivi dâhi çakılamaz. Şehrin nefes alacak alanlara da ihtiyacı var" dedi.

ADIM ATILMASI İŞ KÖRDÜĞÜM OLACAKTI

Bir hamle yapılmaz ise çile haline gelen trafik sorununun kördüğüm olacağını kaydeden Gündüz:' 150 araç kapasitesini küçümsüyorlar. Son derece yanlıştır. Mimar Sinan Caddesi'nde tek sıra park dâhi olmamalı. Ama yeri geliyor, çift park yapılıyor. Halı Sarayı ile entegre çalışma trafik yükünün önemli bir dilimini çözecek.'

GRİ, SEVİMSİZ VE BETON YIĞINI MI İSTİYORLAR?

Otoparkın mutlaka yer altında olmasını savunan Gündüz, "ne yani yer üstünde, gri, beton yığını mı istiyorlar. Temel altı 11 metre olan 3 katlı yer altı otopark yapılıyor. Bu nedir? Yeşil alanı dokunulmaz kılmaktır. Artık o noktada yer üstüne tek bir çivi dâhi çakılamaz. Şehrin nefes alacak alanlara da ihtiyacı var" dedi.

VE 0 AKDENİZ'E KONUŞTU

1998 yılından bu yana Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) başta olmak üzere Isparta ve Burdur'da alt ve üst yapı, inşaat, laboratuar, AR- GE, ameliyathane projeleri hayata geçiren İnşaat Mühendisi Kanuni Bülent Gündüz, Mimar Sinan Caddesi'nde; Belediye karşısında yer altı otoparkı ihalesini kazandı. Toplumun bir kesitinde, (*- yatırım ve yeri yanlış; kapasitesi düşük') şeklindeki eleştirilerine proje müellifi olarak ilk kez yanıt verdi; çok şaşırdığını dile getirdi.

SORUNU GÖRMÜYORLAR MI?

Kendisini 'yan Ispartalı olarak tanımlayan inşaat Mühendisi Kanuni Bülent Gündüz, "çok büyük bir trafik çilesi var. Bunu görmüyorlar mı?" dedi. Belediye karşısında, temel altı 11 metre olan 3 katlı; 150 kapasiteli otopark projesi ihalesini kazanan Gündüz, şöyle dedi:

"İhale değeri 4 Milyon 038 Bin TL idi. Gündüz inşaat Ticaret. 3 Milyon 479 Bin TL'ye ihaleyi kazandı. Projeye 19 Kasım 2014 tarihinde başladık. 300 takvim günü içerisinde bitireceğiz İş teslim tarihi 15 Eylül 2015'tir. Ancak öngörülen zaman öncesinde de projeyi tamamlayıp teslim edebiliriz. Ben Ankara doğumluyum. Şirketlerimin Genel Merkezi Ankara'da 1998'den bu yana Isparta ve Burdur'da proje yapıyorum. Kendimi 'yarı Ispartalı görüyorum. Projenin yeri ve gerekliliği üzerine tartışmalar yapıldığını ben de görüyorum. İnanın çok şaşırdım. Bu konuyu 2 açıdan ele alabilirim. 1 mühendis kimliğimle. Bir de sade vatandaş olarak. Mühendislik açısından bakacak olursak, üstü yeşil alan ve park olan bir noktanın altına büyük bir değer gömüyorsunuz. Yer altına gömdüğünüz değer, yer üstünü mutlak koruma altına alıyor. Kent içerisinde bir yeşil alan kalıyor. Şehrin nefes almaya ihtiyacı var. Kent Meydanına ihtiyacı var. Ve siz bu yatırımla yeşil alanı mutlak garanti altına alıyorsunuz. Artık üst yapıya çivi dâhi çakılamaz. 

Dönelim trafik konusuna Isparta’da trafik çile...

Müdahale edilmez ise 2 yıl içerisinde kördüğüme dönüşecek. Bunu kimse görmüyor mu?

Şimdi bir hamle başlatıldı. Kapasitesi küçümseniyor.

Eve, temel altı 11 metre olan 3 katlı otopark, 150 araç kapasiteli. Düşük olabilir. Ama Belediye, Halı Sarayı Projesi'ni de entegre şekilde götürüyor. O zaman trafik yükünün önemli bir dilimi alınacak. Mimar Sinan Caddesi'nde özünde tek sıra park bile olmamalı Ama an geliyor, çift sıra park yapılıyor. Burası o sorunu çözecek. Kapasite 150 dâhi olsa, 150 aracı yer altına alıyorsunuz. Ben bir mühendis olarak otoparkların yer altına inşa edilmesini savunuyorum. Ne yani, gri, sevimsiz, beton yığını mı isteniyor...

(*- Yatırım yanlıştır, gereksizdir') diyenlerin, bu tezin altını doldurmaları gerekiyor.