1999 yılında Ecevit Mimarlığındaa Anasol - M Hükümeti döneminde çıkarılan 'Kur'an kurslarına 12 yaşından küçükler giremez' düzenlemesini hala değiştirilemedi.

Çocuklarının dinini - diyanetini en iyi şekilde öğrenmesini isteyen veliler bu duruma büyük tepki göstererek; "Yeter artık, bizim çocuklarımız din eğitimi alamayacak mı? Bu Ak parti bu rezilliğe bir an önce son vermelidir" dediler.

DÜZENLEME 1999 YILINDA YAPILDI

1999 ila 2002 yılları arasında görev yapan Bülent Ecevit Başkanlığındaki 57. ANASOL - M (Anavatan, Demokratik Sol ve Milliyetçi Hareket Partilerinin oluşturduğu Koalisyon Hükümeti) döneminde, ilköğretim 5. sınıfını bitirmeyenlerin yaz Kur'an Kurslarına katılamayacaklarına yönelik düzenleme yapılmıştı.

28 ŞUBAT'IN ESERİ

Bu düzenleme 12 yaşın altındaki çocukların yaz kurslarına katılmasını engelliyor. 28 Şubat sürecinde yapılan bu düzenleme nedeniyle illerde İl Müftülükleri tarafından ve Özel Eğitim Kurumları tarafından açılan Kur'an Kursları, 12 yaşın altındaki öğrenciyi kabul etmiyor.

''28 ŞUBAT ÜRÜNÜ BİR YASAK''

Söz konusu düzenlemeye sert tepki gösteren öğrenci velileri, bu rezaletin bir an önce ortadan kaldırılması ve gerekli düzenlemenin yapılmasını istediler. Öğrenci Velileri, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; "Bilindiği gibi ülkemiz 1999 ila 2002 yılları arasında görev yapan Bülent Ecevit Başkanlığındaki 57. ANASOL - M Hükümeti döneminde gerek yapılan icraatlar gerekse yapılmayan hizmetler anlamında Cumhuriyet tarihinin en rezil ve rezalet dönemini yaşadı.

Bu üç yılda ülkemiz yüz yıl geriye gitti. Çünkü, bu üç yılda insanların çalışkanlıklarda yani beyinleriyle değil, dış görünüşüyle uğraşıldı. Yüce dinimiz İslam bu üç yılda adeta törpülenmek istendi. Art ardına yapılan düzenlemelerle Kur'an Kurslarına yaş sınırı getirildi, Üniversitelerde türban yasağı başlatıldı. Binlerce öğrenci üniversite kapılarında gözyaşı döktü.

türbanlı öğrenci porno izle acımasızca saçlarından tutularak yaka - paça üniversiteden dışarı atıldılar, işte tüm bunları düşündükçe insanların tüyleri diken diken oluyor ve bu koalisyon hükümetini oluşturan partilerin şuanda Türk siyasetinde olmaması gerektiğini düşünüyor.

Sağ partiler olan Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu düzenlemelere nasıl imza attıkları ise son derece düşündürücü. Bu konuda akla tek konu geliyor o da koltuk uğruna.

"BAHÇELİ VE YILMAZ BU TÜR DÜZENLEMELERE NASIL İMZA ATTI?"

Çünkü, zaten sol parti olan DSP'nin Genel Başkanı dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in bu tür düzenlemeler yapması veya bunların altına imza atması normal karşılanabilir. Ancak, o dönemin hükümet ortakları olan ve böylesine rezaletlere imkan vermeleri.

Zira, bu düzenlemeler yüzünden o dönemde hemen hemen her gün Kur'an Kursları polisler tarafından ve jandarmalar tarafından basıldı. Bir çok kişi Kur'an okuyor diye gözaltına alındı. Bunların vebali çok büyük ve bu vebal vefat eden Bülent Ecevit ile onun ortakları olan Mesut Yılmaz
ve Devlet Bahçeli nındir. Hesabını ahirette vereceklerdir.

"BU YASAK DERHAL DÜZELTİLSİN"

Bilindiği gibi 3 Kasım 2002 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi yahrAk Parti tek başına iktidara geldi. Bu 2007 seçimlerin- w de ve son olarak 12 Haziran 2011 seçimlerinde de yinelendi. Yani, Ak Parti üçüncü dönemdir tek'başına iktidar. Buna rağmerr, 1999 yılında ANASOL-M hükümeti döneminde yapılan bu rezil düzenlemeyi değiştiremiyor.

Dolayısıyla bizde çocuklarımızı eğitim yaşında Kur'an Kurslarına gönderemiyoruz, ^yaşından sonra çocuk nasıl öğrenecek? 12 yaşından sonra eğitim çocuk için daha da zor oluyor. Onun için bu düzenlemenin acilen değiştirilmesi ve çocuklarımızı yaşı ne olursa olsun din eğitimi görmesinin sağlanmasını istiyoruz. Ülkemizi yüz yıl geriye götüren ANASOL- M Hükümetinin tahribatları artık ülkemizi daha da geriye götürmemelidir, buna asia izin verilmemelidir.

"İNSAN HAKLARINA AYKIRI BİR DURUM"

Ülkemiz, Avrupa Birliği .ve İnsan Hakları Sözleşmesine uyma sözü vermiş ve bu konuda sözleşme imzalamış bir ülke. Bu olay da çocuklarımızın eğitim hakkını resmen elinden almaktadır. Dolayısıyla insan haklarına ve eşitlik ilkesine de aykırı bir durumdur.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN'A AÇIK ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ"

Buradan, başta tek başına iktidar olan Ak Parti'nin İl Başkanına, Ak Parti'ye ve Ak Parti'nin Genel Başkanı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a buradan açık çağrıda bulunuyoruz. Okulların yaz tatiline girdiği ve Yaz Kur'an Kurslarının başladığı bugünlerde bu rezalet düzenlemeyi de değiştirin" dediler.

Hedef