CHP Isparta İl Başkanı Yusuf Erdoğan, ilacını, gübresini ve mazotunu senetle alabilen Eğirdir ve Gelendostlu elma üreticilerinin sıkıntı içinde olduğunu bildirdi.

    İl Başkanı Erdoğan gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner ile ilçeleri ziyaret ettiklerini belirterek, Türkiye'nin elma üretim merkezi Gelendost'ta üreticinin AK Parti iktidarı tarafından perişan edildiğini ileri sürdü. İktidarın tüm kesimlere zulmettiğini, elma üreticilerinin de bundan nasibini aldığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

     ''Kara lekenin vurduğu elma, öngörüldüğü gibi 80 kuruştan değil 40 kuruştan alıcı buluyor. Üreticiler kabus gibi bir sezon yaşıyor. Elleri nasırlı üretici perişan halde. Üreticileri dinledik. Bu sene mazotun yanına varamamışlar. Çek, senet karşılığı borçlanarak, birçoğu da ahbap dost ilişkisi sayesinde zirai ilacını temin etmiş. Sulama karşılığı TEDAŞ'a ve DSİ'ye aşırı şekilde borçlanmışlar. Elma toplamak için eşten dosttan yardım alıyorlar. Çünkü mevsimlik işçiye ödeyecek ellerinde para yok'' diye konuştu.

     Elma üreticisinin bu borcun altına girerken elmayı satma umudu taşıdığını ancak bu konuda da hayal kırıklığı yaşadıklarını söyleyen Erdoğan, şu anda bölgede tüccarın yok denecek kadar az olduğunu ve tüccarın haklı olarak stoklama yapmadığını belirtti.

Elma üreticileri gibi tüccarın da önünü göremediğini ve endişeli olduğunu ifade eden Erdoğan, bu sıkıntılar nedeniyle elmanın hak ettiği fiyattan satılamadığını kaydetti. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Şu anda sınıflandırılmış elmanın kilosu 30-40 kuruş. En iyi satabilen 60 kuruşa satıyor. Üretici elmanın kilosunu 40 kuruşa mal ettiklerini belirtiyor. Buradan AK Parti yöneticilerine soruyorum. Emeğini, harcadığı zamanı bir tarafa bırakın üretici 40 kuruş girdisi olan elmayı aynı rakamdan satarsa, ilacını aldığı dükkanın önünden nasıl geçecek?

Mazot aldığı istasyonun yanından nasıl geçecek? Bağını, bahçesini onarımdan geçirttiği işçiye ne diyecek? AK Parti, namuslu, dürüst, alnı açık yaşamak için mücadele veren üreticilerimizi dolandırıcı, üçkağıtçı sıfatına sokuyor. Bu üreticiye yapılmış büyük bir haksızlık olmuyor mu?''

     CHP'nin tarım konusunda bugüne kadar çeşitli çözüm önerileri sunduğunu belirten Erdoğan, toplumun her sektöründe tüm üreticilere sübvansiyon uygulamasını getireceklerini dile getirdi.