Ülke genelinde sıfır model araçların satışa çıkarılması ikinci el  otomobil, fiyatlarının düşmesine neden olmuştu. Yaşanan bu düşüşten dolayı aracını satmak isteyen vatandaşlar, oto galericilere ve internet sitelerine akın etti.

Vatandaşa göre birçok aracın fiyatı son 2 ay içerisinde 100 bin lira civarında düştüğü belirtildi. Ancak durum gerçekten böyle mi bir de galericilere sorduk.

Isparta'da oto galeri işleten Vedat Çalışkan, son 3 ayda otomobil piyasasında yaşanan durumu değerlendirdi.

Aile Haftası Kapsamında Isparta'da Yürüyüşü Düzenlendi Aile Haftası Kapsamında Isparta'da Yürüyüşü Düzenlendi

Çalışkan; "2024'ün ikinci elde takas ve finansmanın öne çıkacağı bir yıl olacağını belirten Galerici Vedat Çalışkan; "2023'te başta araç bulunurluğu olmak üzere birçok farklı dinamik nedeniyle 0 km ve ikinci el araç fiyatları arasındaki makas açılmıştı. Ocak itibarıyla bu makas kapandı ve fiyat dengesi oturdu. Artık tüketici açısından ikinci el otomobil almak daha mantıklı bir düzeye geldi. Bu yıl ikinci elde takas ve finansmanın öne çıkacağı bir yıl olabilir. Seçimlere kadar ve ardından mevsimsellik etkisiyle Nisan-Mayıs aylarında ve yüksek hareketlilik olabilir. İkinci el araç alım satımında şuan biraz durgunluk olsa da hızlı başlayıp hızlı biten bir yıl olacak" ifadelerini kullandı

Haber/ Ali Rıza Cesur