2.el pazarı bu hafta da yoğun ilgiyle karşılandı. Mevsim normallerinden sıcak bir havanın etkisiyle tüm tezgahlar açıldı. Sabaha karşı kurulmaya başlayan tezgahlar, günün erken saatlerinden itibaren alıcılarını bekledi. Ekonomik sıkıntıların gölgesinde, alım gücünün azaldığı günlerde, alkı ihtiyaçlarını karşılamak ve ekonomik alternatifler bulmak için yine 2. el pazarına akın etti. geçmişte genellikle dar gelirli ailelerin tercih ettiği bir alışveriş noktasıydı. Ancak son dönemde orta gelirli ailelerin de ilgi odağı haline geldi. İkinci el eşyaların yanı sıra antika, nostaljik ve oyuncak gibi geniş bir ürün yelpazesi sunan pazar, her yaş grubundan alıcıyı çekmeye devam ediyor. Antika ve nostaljik ürünlerin yanı sıra çok sayıda ikinci el kıyafet, ayakkabı ve mutfak eşyasının bulunduğu bit pazarında ürünler 20 liradan başlıyor 150 liraya kadar devam ediyor. 

GENÇ KIZLAR ÇEYİZLİK İÇİN BAKIYOR

Günümüzde çeyizin bir parçası olmasa da geçmişte “her genç kızın rüyası” olarak bilinen dikiş makineleri, ev dekorasyonunun olmazsa olmazı cam vitrinleri süsleyen biblolar Bit Pazarı’nda bir daha boy gösterdi.

Isparta’da cip ile otomobil çarpıştı Isparta’da cip ile otomobil çarpıştı

KIYAFETLER KENDİ GİYMEDİĞİMİZ KIYAFETLER

Salı Pazarının üst kısımlarında 2. el kıyafet satan bir esnafa bu ürünleri nasıl temin ettiniz sorusuna şu cevabı verdi; "Bu kıyaferlerin bir çoğu benim giymediğim kıyafetler, bir çoğu da mahalleden satın aldığımız kıyafetler, bazı arkadaşlar 2. kıyafet satışı olan mobil uygulamalarda bu kıyafetlerini satmak istiyor. Biz de oradan bulup, bu kıyafetleri toplu olarak alıyoruz. Misal bebeğe kıyafet alınıyor veya hediye geliyor, ama çocuğa denk gelmiyor. Vatandaşta bunu satışa koyuyuor. Biz bunları toplayarak, ufak bir kar koyup satıyoruz. Çocuk kıyafetleri şuan 30 liradan başlıyor. Yetişinkin kıyafetleri az kullanılmış çok nadir denk geliyor. Yetişkinlerden  en çok kıyafet alan vatandaşlar bunu işte giymek için kullanıyor.  Pantolon 30 lira, kazak 50 liradan satılıyor." dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur