Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1-30 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenlenen Teşvik Belgelerini Resmî Gazete’nin 21 Ağustos 2023 tarih ve 32286 baskısında yayımladı.

-HAZİRAN 2023’DE 22 GES YATIRIMI

Semercioğlu Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin çatı güneş enerji santrali (GES) yatırımı teşvik belgesine bağlandı. Şirketin 4 milyon 850 bin TL tutarındaki, 0,30 MW kurulu güçteki yatırımına KDV istisnası, sigorta primi işvereni hissesi (6 yıl) ve yüzde 70 oranında vergi indirimi uygulanacak. Yatırıma katkı oranı (YKO) ise yüzde 30 olarak açıklandı. Şirketin yatırımı ile birlikte 1 kişi yeni iş gücüne dâhil olacak.

Sağlık Turizm Sanayi (Sağ- Tur) A.Ş.’nin 1 MW kurulu güçteki Arazi GES yatırımı da aynı haklardan faydalanacak. Şirketin yatırımının toplam değeri ise 18 milyon 965 bin 490 olarak açıklandı. Öngörülen istihdam 1 olacak belirtildi. Kurum ayrıca bir diğer GES yatırımına daha aynı haklardan teşvik aldı.

Sınırlı Sorumlu Tepeli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de Eğirdir’de 1 MW kurulu güçte çatı GES yatırımına teşvik aldı. Kuruluşa KDV istisnası verildi. Tutarı 17 milyon 488 bin 750 TL olarak belirlenen yatırım ile birlikte 1 kişiye istihdam sağlanması öngörüldü.

İmamlar Otelcilik ve Ticaret A.Ş.’nin 8 ayrı GES yatırımı da teşvik belgesine bağlandı.

Çağdaş Sağlık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. 3 ayrı proje ile GES yatırımı için teşvik aldı.

YÜKKA İnşaat Turizm Ticaret A.Ş.’nin 2 GES projesi de teşvik belgesine bağlandı.

Cenk İş Makineleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Ş.,Türkmen Turizm İnşaat ve Ticaret Ltd. Ş., Kırsel İnşaat Mühendislik Yapı Malzemeleri Kırtasiye Taahhüt Ticaret ve Sanayi Pazarlama Ltd. Ş., ASBETON A.Ş. ve Ekkan İnşaat ve Sanayi A.Ş.’de GES projelerine teşvik belgesi aldı.

-12,6 MİLYON TL YATIRIM İLE SOĞUK HAVA DEPOSU

Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi Isparta İçin Meteoroloji'den Uyarı Geldi

Golden Fruit Tarım Ürünleri Paketleme Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin yıllık 12 bin ton kapasiteli elma seçme, fırçalama, sınıflandırma yatırımı Teşvik Belgesi’ne bağlandı. Şirketin 12 milyon 650 bin TL değerindeki komple yeni yatırımı Katma Değer Vergisi (KDV) istisnasından faydalanacak. Şirket bu yatırımı ile 12 kişiye yeni istihdam kapısı açacak.

-ŞİRKET PLASTİK KASA ÜRETİMİ İÇİN DE YATIRIM TEŞVİKİ ALDI

Aynı şirketin yıllık 600 bin kilogram üretim kapasiteli plastik kasa üretim yatırımı da teşvik belgesine bağlandı. Yatırım tutarı 4 milyon 394 bin 230 TL olan şirket, 190 bin dolar değerinde de makine ve teçhizat için ithalat gerçekleştirecek. Şirkete verilen teşvik ise gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası oldu. Şirket bu yatırımla 7 kişiye istihdam sağlayacak.

Okutanlar Soğuk Hava Deposu Gıda Petrol Ürünleri Zirai İlaç İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Ş.’nin depolama ve ambarlama hizmetleri modernizasyonu yatırımı da teşvik belgesine bağlandı. Yeni yatırımla kapasite yıllık 2 milyon 431 bin 60 m2’ye yükselecek. Tutarı 6 milyon 844 bin TL yatırıma KDV istisnası ve yüzde 55 oranında vergi indirimi sağlandı. Yatırıma katkı oranı yüzde 20.