Emine Azak, 60 yaşında olmasına rağmen hala çalıştığını belirterek, doğal yoğurt ve süt ürünlerine olan talebin arttığını ifade etti. Azak, kendi ürettiği yoğurdun kilosunu 60 liradan satıyor.

Hafif ticari araç elektrik direğine çarparak bahçeye uçtu Hafif ticari araç elektrik direğine çarparak bahçeye uçtu

Emine Azak, yaşına rağmen hala çalışmaktan büyük bir mutluluk duyuyor. Kendi ürettiği yoğurt ve süt ürünlerine olan talebin arttığını söyleyen Azak, müşterilerine kaliteli ve doğal ürünler sunmaktan gurur duyuyor. Pazarda her sabah erkenden açtığı tezgahında, onu hazır bekleyen müşterilerine ürünlerini sunuyor.

 Emine Azak, sadece yoğurt değil, aynı zamanda doğal peynir ve tereyağı gibi süt ürünlerini de üretip satıyor, böylece yöresel lezzetlerin devamlılığını sağlıyor.

Kendimi bildim bileli çalışıyorum diye belirten Azak; "Çocukluğumdan beri bu işi yapıyorum. Evlendim yine pazarlarda sebze ve meyve satıyorduk. Daha sonra bu işi bırakınca tekrar yoğurt ve peynir yapmaya başladım. Bütün hafta manda ve keçilerden aldığımız sütleri emek harcayarak peynir ve yoğurt haline getiriyoruz. Sonrasında her salı günü pazara getirip satıyoruz. Yoğurt ve peyniri elde etmesi çok emek isteyen bir iştir. Pazarda uzun yıllardır yaptığımız için müşterilerimiz gelip bizden alıyor. Şuanda 20 kiloya kadar yoğurt satabiliyorum hepsi benim kendi emeğim. Ama artık yoruldum. Belirli bir yaşı geçince pazarlardaki sesi kafanız kalmıyor." dedi.

Haber/Nadir Öngören