Isparta'da Bağlar Mahallesinde faaliyet gösteren bir fırın, her gün ürettiği ekmeğin bir kısmını askıya bırakıyor. Günlük 30'dan fazla ekmek, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hazır bekliyor. Fırının önündeki özel askıya bırakılan ekmekler, vatandaşların yardımlaşma duygusunu güçlendiriyor.

Fırın esnafı, bu anlamlı uygulamanın bir yıldır devam ettiğini belirtirken, en dikkat çeken yanın ise kimin ne kadar ekmeği koyduğunu ya da kimin hangi ekmeği aldığını bilmemeleri. Bu durum, yardımlaşmanın ve dayanışmanın samimiyetini öne çıkarıyor, çünkü kimse kendi yardımının büyüklüğüyle övünmüyor.

Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor

İhtiyaç sahipleri, fırının önündeki askıdaki ekmeklerden ihtiyaçları kadar alabiliyorlar. Herhangi bir kayıt tutulmadığı için gizlilik esasına dayanan bu uygulama, vatandaşların birbirine destek olma kültürünü güçlendiriyor.

Bağlar Mahallesi sakinleri, bu güzel geleneği yaşatmaya kararlı bir şekilde sürdürüyor. Askıda Ekmek geleneği, hem ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatmayı hem de mahallede birlik ve beraberliği pekiştirmeyi amaçlıyor./Özge Kılınç