Isparta'da ev alamayan vatandaşların tarla ve hobi bahçelerine yatırım yapmasıyla birlikte bahçe teli satışlarının arttığı görülüyor. Bahçe alan vatandaşlar, bahçelerini çevirmek için bahçe telini tercih ediyorlar. Bu durum, tarla ve hobi bahçelerinin popülerliğini ve talebini arttırmış gibi görünüyor.

ŞEHİR HAYATININ SİTRESİ BAHÇELERE OLAN İLGİYİ ARTIRDI

Tarla ve hobi bahçeleri, şehir dışında genellikle doğal ortamda ve yeşilliklerle çevrili alanlarda yer alan, kişilerin kendi sebzelerini yetiştirebileceği, dinlenebileceği, hobi ve keyif amaçlı kullanabileceği alanlar arasında yer alıyor. Günümüzde insanlar, doğayla iç içe olma ihtiyacı ve şehir hayatının stresinden uzaklaşma arzusuyla bu tür bahçelere olan ilgiyi arttırdı.

BETON DUVARIN YERİNİ BAHÇE TELİ ALDI

Isparta’da çit teli imalatı ve satışı yapan Yılmaz Gökmen, satışlarının her geçen yıla göre artmasına rağmen bu yıl fiyat artışı olduğu için yoğunluğun normal düzeyde olduğunu belirtti. Gökmen; “Eskiden vatandaşlar bahçe çevireceği zaman bunu beton örerek yapıyordu. Teller bu kadar kullanışlı ve dayanıklı değildi. Ama artık teknolojiyle birlikte telleri daha kullanışlı ve daha dayanıklı ve maliyeti ucuz olduğu için vatandaşlar artık bunu tercih ediyor.  Özellikle son zamanlarda müşterilerden gördüğümüz kadarıyla yeni bağ, bahçe hobi alan vatandaşların bahçe teli aldığını görüyoruz” dedi.

SATIŞLAR ARTTI

Bahçe telinin satışlarının artması, bahçe sahiplerinin çevrelerini güvenli bir şekilde çevirerek dış etkenlerden korumak ve aynı zamanda istenmeyen hayvanların girişini engellemek için tercih ettikleri bir ürün olabilir. Bahçe telinin kullanılması, yetiştirilen bitkilerin zarar görmesini engelleyerek daha verimli bir bahçe deneyimi sağlayabilir.

İYİ Parti Yönetiminde Isparta'dan 2 İsim Yer Aldı İYİ Parti Yönetiminde Isparta'dan 2 İsim Yer Aldı

BAHÇE SAHİBİ OLMANIN SORUMLULUKLARI DA VAR

Ancak bahçe telinin kullanımı ve bahçe sahibi olmanın da sorumlulukları bulunmaktadır. Örneğin, bahçe sahipleri bitkileri düzenli olarak sulamalı, bakımını yapmalı ve doğal çevreyi korumak adına çevre dostu uygulamalara dikkat etmelidir.

EV ALAMAYAN BAHÇE ALIYOR

Isparta'da ev alamayan vatandaşların tarla ve hobi bahçelerine yönelmeleri, bahçe teli satışlarını arttıran etmenlerden biri olarak öne çıkmaktadır. Bu eğilim, doğayla daha fazla temas ve sürdürülebilir yaşam biçimine olan ilgiden ve yatırımın buralara kayması olarak anlaşılabilir.