Isparta’da 2 asırdır aktif olarak faaliyet gösteren en eski simit fırını Kartal 2’de odun ateşinde lezzetine lezzet katılarak pişen gevrek simitlerin tadına doyum olmuyor.

Çıtır çıtır, dumanı üstünde simitler sabahın erken saatlerinden başlanarak öğle saatlerine kadar geleneksel yöntemler ile hiçbir makine işleminden geçmeden üretiliyor.

Hazırlanan hamur bir süre bekletilerek dinlendirildikten sonra fırının özverili çalışanlarının ellerinde şekillendiriliyor.

Osman Sınav'ın Acı Günü Osman Sınav'ın Acı Günü

Daha sonra simit şeklini almış hamurlar pekmezli suya batırılarak süzdürülüyor. Akabinde susama bulanan simitler pişirilmek üzere odun ateşinde ısınan fırına pişirilmek üzere gönderiliyor. Dumanı üstünde çıkan simitler, sabah saatlerinde vatandaşlar tarafından beğenilerek tüketiliyor.

Kartal 2 simit fırını İskender mahallesinde hizmet veriyor.

/Sedat Cican