60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü 60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü

Yapılan denetimlerde, en fazla ceza alan sürücüler cam filmi kullanımı ve plakasız araçlar nedeniyle oldu.

Trafik ekipleri, sürücülerin güvenliği ve trafik düzenini korumak amacıyla Isparta Mimar Sinan Caddesi'nde düzenli olarak denetimler yapmaktadır. Bu denetimler sırasında, cam filmi kullanımı yasağına uymayan ve plakasız trafiğe çıkan sürücüler tespit edildi.

Cam filmi kullanımı, trafik güvenliği açısından önemli bir konudur, çünkü aşırı derecede karartılmış camlar, sürücülerin görüşünü kısıtlar ve diğer sürücülerle iletişimi zorlaştırır. Ayrıca plakasız araçlar da trafik denetimlerinde sık sık cezaya tabi tutulur, çünkü plakanın eksik olması araçların kimlik tespitini zorlaştırır ve trafik kurallarının uygulanmasını engeller.

30/1-b cezasına tabii olanlar, araçlarında abartılı ses içeren egzoz veya cam film gibi trafiği tehlikeye atan aksesuarları kullanan kişilerdir. Bu kurallara uymayan sürücülere uygulanan ceza miktarı geçen yıla göre artmıştır.

30/1-b cezasının tutarı 288 TL'dir. Ayrıca, plakasız bir araçla trafiğe çıkmak, 2.312 TL para cezasının yanı sıra sürücünün sürücü belgesine de 10 ceza puanı uygulanır.