Özel Isparta Bilim İlkokulu Kurucu Müdürü Aysel İnce ile Antalya Bilim Koleji Müdürü Hakan Karataş işbirliğinde ilimizde önemli bir projenin startı verildi.

Nasa Bilimsel Gezi programı çerçevesinde öğrenci, öğretmen ve veliler ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri’nde keşifte bulunacaklar.

Özel Isparta Bilim İlkokulu Kurucu Müdürü Aysel İnce, yapılacak projeyle alakalı şöyle açıklama yaptı; “ABD, Nasa Keneddy Space Center, Harward, Yale, MIT, Colombia, Princeton, Filorida Üniversitelerinde etkinliklerin bulunduğu, Türk Bilim insanlarımızla buluşma, Türk Evini Ziyaret Edilecek olan Bilim Gezisi yeni ufuklar ve vizyon oluşturacak. 2024 Haziran ayında Nasa Bilimsel gezi programına ilkokul ortaokul, lise öğrencileri, diğer okullardan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz katılabilecektir. Program içerisinde katılımcılara 10 yıllık Amerika vizesi çıkmakta olup, dil eğitimi, üniversite işbirliği gibi akademik katkıları olacaktır.

Günümüz eğitim ve öğretim sistemi öğrenciye sunulan ve dört duvar arasında kurgulanan bir sistem olmaktan çıkmıştır. Gelişen ve hızla değişen teknolojiye ayak uyduran öğrenciler; artık eğitim sahalarını birebir gözlemleyerek ve eğitimi yaşamın içinde öğrenerek kendi gelişimlerini sağlamaktadır.

Son yıllarda yerinde öğrenme temelli eğitim modelinin ortaya çıkardığı yenilikçi öğrenme anlayışıyla öğrencilerin hedeflerine içselleştirerek koymalarını sağlamaktadır. Hayal ederek konulan hedef hüsranla sonuçlanabiliyor… Bu nedenle öğrencilerin olmak istediği yeri içselleştirerek hedef koymaları gerekir. Önceden görmeleri yeterince bilgi sahibi olmaları için il çapında bilimsel gezi amaçlı yaptığımız projede; çocuğu için iyi bir gelecek düşünen velilerimizi, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi görmek istiyoruz.   

Çünkü; eğitim programlarına yapılan her yatırım geleceğimiz olan çocuklarımıza yapılmış yatırımdır. Onların dünya görüşüne sahip olmaları ve kendine güvenen, çevresine saygılı bir birey olarak, akademik hayatlarını dolu dolu geçirmeleri gerekir. Projemizde birlikte yol alabilmek dileğiyle…” ifadelerine yer verdi.

Trafik Sigortası Primlerinde Yeni Dönem Başladı Trafik Sigortası Primlerinde Yeni Dönem Başladı